Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

ВЪВЕДЕНИЕ – ПЕТ СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА – ЛИО ХОЗЪР

КОЙ Е ЛИО ХОЗЪР?
Лио Хозър е човек, който говори от опит. На 28 години той е бил мениджър по продажбите на националната продукция в „Дженъръл Милс“. После навлязъл в търговията с ценни книжа и за пет години си откупил собствено място в Нюйоркската фондова борса. На 35 години продал мястото си на борсата и се посветил изцяло на подпомагане другите хора да открият и развият своя потенциал в живота.
Неговия успех в това отношение е широко признат по целия свят. Лио беше избран за президент на Американското общество за обучение и развитие (над 20 000 курсисти само от САЩ), а след това и за президент на Международната федерация на организациите за обучение и развитие (най-големия пост в областта на обучението, който един американец може да постигне) с център Женева, Швейцария.
Лио е бил в управляващия комитет на Отдел за образование до края на живота към правителството на САЩ, в редакционната колегия на „Трейнинг мегъзин“ („Списание за обучение“), издател на „Селф дивелъпмънт джърнъл“ („Журнал за саморазвитие“), съсобственик на банка, член на Националната асоциация на лекторите, редактор и издател на „Съксесфули йорс“ („Ваш, с успех“) – тримесечен бюлетин. В момента участва в борда на директорите на четири компании.
Като съосновател на Института за личностно развитие, Лио беше направляващата сила зад тази международна организация, която е уредила семинари в 18 страни на 7 езика. Повече от 350 000 души са взели участие в семинара „Авантюра в отношенията“ и той се утвърди като най-търсения семинар в света по това време.
Лекциите, касетките със записи и статиите на Лио са приемани възторжено по целия свят.
И тъй – четете внимателно и слушайте съсредоточено, защото това е човекът, който е приложил тези принципи в три отделни поприща и е постигнал изключителни резултати – човек, чиито дела се покриват с думите му.