Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

Замърсена кръв – 98 – Съвети за диетата и храненето – Елена Вайт (Елън Уайт)

Замърсена кръв – 98 – Съвети за диетата и храненето – Елена Вайт (Елън Уайт)

672. Почувствах се подбудена от Божия Дух да представя пред някои факта, че тяхното страдание и лошо здраве са причинени от пренебрегване на дадената им по въпроса за здравната реформа светлина. Показано ми бе, че месната диета, за която предполагаха, че е изключително важна, всъщност не им е необходима. Тъй като са съставени от това, което ядат, мозъкът, костите и мускулите са в недобро състояние, защото се хранят с мъртва плът; кръвта им се е замърсила от неподходящата храна, месото, което ядат, също е болно и цялото тяло е станало дебело и болнаво.
НС, с. 4, 1896 г.

673. Месото влошава качеството на кръвта. Гответе месо с подправки, яжте тежки кейкове и пироги и кръвта ви ще бъде с лошо качество. Организмът се натоварва прекалено много, за да се освободи от този вид храна. Пирогите с кълцано месо и туршиите, които никога не бива да влизат в човешки стомах, придават ужасно качество на кръвта. Сготвената неправилно и в недостатъчно количество лоша храна не може да създаде качествена кръв. Месото и тежката храна, както и оскъдната диета, водят до едни и същи резултати.
2 С, с. 368, 1870 г.

674. Ракът, туморите и възпалителните болести се дължат до голяма степен на употребата на месо.
Според дадената ми от Бога светлина голямото разпространение на рака и туморите се дължи предимно на яденето на мъртва плът.
НС, с. 7, 1896 г.