Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

Истината – на заден план, СТИВ УОЛБЪРГ, ГЛАВА 9, НОВИЯТ ВАВИЛОН И ПРИЗИВЪТ НА ПАСТИРА

В поредицата романи На заден план “Негово Превъзходителство Властелинът на Глобалното общество Николай Карпатия” прехвърля своя щаб на Обединените нации от Древния Вавилон в съвременния Ирак, като го преименува Новият Вавилон. От този нов център, напълно екипиран с най-модерните високо технически способи за информация, Карпатия контролира световните афери. Високо обучени полицейски органи от новия световен ред изпълняват волята на лидера им, опитвайки се да открият всичката съпротива на плановете му. Но въпреки солидно координираните действия на Глобалната общност, силата на скръбта от тайни вярващи често избягва разкриване, поддържайки лоялността си към Исус Христос. Някои дори работят под прикритие за самия Николай Карпатия. В книга осма хората от “силата на скръбта работещи в нелегалност в двореца на Новия Вавилон се срещат лице в лице с трагедия и опасност и трябва да избягат, да вземат белега или да изстрадат последиците /The Mark – the Beast Rules the World, inside cover/”. Тази сензационна и обвита в действие история е версията на На заден план за това как пророчествата за Вавилон в книгата Откровение би трябвало да се изпълнят в края на времето.
Въпреки искреността на тази перспектива, още веднъж, има нещо което не е наред с тази картина. Сега вече би трябвало да можете да разпознаете свойствения футуризъм и погрешния буквализъм на тази изключително популярна история. Тъжно, На заден план не само се занимава с измислени хора, но и с измислена теология. В продължение на стотици години протестантски учени въобще не отнасяха пророчеството от Откровение относно Вавилон за някой буквален град в съвременен Ирак. По близък поглед на фактите ще разкрие абсолютната необходимост от напълно различно тълкуване от онова на На заден план. Откровение глава 17 описва Вавилон като “великата блудница”/17:1/; “украсена със злато”/17:4/; “облечена в багреница и червено”/17:4/; със “златна чаша” 17:4; “МАЙКА НА БЛУДНИЦИТЕ”/17:5/; “се беше опила от кръвта на светиите”/17:6/; седи на “седем хълма”/17:9/; който управлява над “земните царе”/17:18/. Това звучи ли като Новия Вавилон на Карпатия? Факт е, че жена в Библията символизира църква. За булката на Христос четем : “Неговата жена се е приготвила” /Откровение 19:7/. Павел също пише “Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея” /Ефес. 5:25/. Павел копнееше да представи църквата като “чиста девица на Христа” /2 Кор. 11:2/. Непорочна /чиста/ жена символизира Божията църква. Затова великата блудница в Откровение глава 17 трябва да символизира отстъпила църква, която е отпаднала от истината.
По време на войната в Персийския залив през 1991 година, след като Садам Хюсеин обяви плановете си да възстанови буквалния град Вавилон в Ирак, християнската преса наводни пазара с книги за библейското пророчество, че това развитие бе едно от главните предзнаменувания на последните дни. Зондерван бързо издаде осъвременената версия за бестселъра на Джон Ф. Уолвурд “Армагедон, петрол и криза в Средния Изток”. Първоначалната заповед за печатане била за един милион копия, от които според слуховете девет били поръчани от Белия Дом. Все пак доста интересно е, че в същото време списание Tаймс пусна есе озаглавено “Апокалипсис сега”. ”Удивително, то по поразителен начин твърди, че текущата тенденция към идентифициране на осъвременения Ирак с Вавилон от Откровение “някак си неловко…подкопава дълго установената протестантска традиция, че този символ на корупция се отнася за църквата в Рим /Time, Feb.11, 1991, р. 88/”. Покъртително! Списание Time бе далеч по-право от На заден план.
Има само една църква, която отговаря на всеки мъничък детайл от Откровение глава 17. Това е църквата на Рим Рим е известен като градът на седемте хълма. Мораво и червено са официалните цветове на католическите кардинали. Римската църква е най-богатата църква в света. Казано е, че има повече злато във Ватикана отколкото във Форт Нокс. Папата използва златна чаша в катедралата Свети Петър по време на голяма литургия. Исторически, Римската църква е пила прекалено много от кръвта на мъчениците, като е отговорна за смъртта на 50-100 милиона така наречени еретици като Ян Хус, Йероним. Папският Рим недвусмислено се отнася към нея като “Майка на църквите”. И това е единствената църква, която някога е “управлявала над царе.” Така всяко парче пасва съвършено.
Втората от трите ангелски вести на Бог сега обявява на всеослушание “Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудстване” /Откр.14:8/. Забележете, че Вавилон “падна”. Това означава, че тя първоначално е стояла високо, но е отпаднала от благодатта. Сега опива цялата земя с виното си. Виното в Библията е използвано да символизира учения и доктрини. Чистата доктрина на Исус Христос е наречена “ново вино”/Мат. 9:17/. Виното на Вавилон символизира фалшивите учения на “църквата майка”, които сега обикалят планетата. Нациите са “опити”, което означава, че са объркани. Всъщност самата дума Вавилон буквално означава “объркване”, като сочи към вавилонската кула където Бог разбърква езиците на бунтуващите се строители /Битие 11/.
Червената жена от Откровение е наречена “ТАЙНА : ВЕЛИКИЙ ВАВИЛОН, МАЙКА НА БЛУДНИЦИТЕ” /17:5/. Сега погледнете внимателно. Забележете, че Папският Рим е назован “МАЙКА НА БЛУДНИЦИ”. Това означава, че тя не е единствената блудница. Има дъщери блудници. Ако майката символизира Римокатолическата църква, то кои са дъщерите и? Дъщерите и не биха ли символизирали църкви, които някак си произлизат от нея, но които всъщност продължават да следват ученията и. Протестантските църкви излязоха от католицизма и реформацията, но излязоха ли напълно?Взеха със себе си неделята. Но в онези ранни “ времена на невежеството Бог не държи бележка” за много неща/Деян. 17:30/. Протестантските реформатори тъкмо излизаха от среднощния мрак на Тъмните векове. Но ние сме във времето на края когато познанието се увеличава /Данаил 12:4/. Сега е време силата на тройна ангелска вест на Бог да поясни, така че християни навсякъде ще разберат истината за звяра, образа и белега /Откровение 14:9/.
Но в тези заключителни секунди на историята, какво правят много протестантски църкви?Проповядват фалшивите пророчества на йезуитския футуризъм за един човек антихрист, който дори още не е тук. Както видяхме това е римокатолическа доктрина. Възможно ли е? Това би ли могло да направи тези църкви дъщери на майката? Вторият ангел оповестява : “ Падна, падна великият Вавилон” /Откр. 14:8/. Забележете думата падна е спомената два пъти. Това разкрива, че както майката така и дъщерите са отпаднали от благодатта. Така думата Вавилон се отнася и за двете.Това е семейно име.
Има нещо много важно, което е нужно да разберем. Има истински християни както в майката така и в дъщерите. Как знаем това? Едно нещо е очевидно, ако просто се огледаме наоколо,. Второ, Библията казва : “И чух друг глас от небето, който казваше:Излезте от нея люде мои” /Откр. 18:4/. Както в католическата църква, така и в протестантските църкви днес, Бог има Свой народ. В тази книга говорех за християнски лидери, които сега упражняват влияние върху стотици хиляди души. Дори отидох толкова далеч да спомена имена като Д-р Джон Уолвурд, Хал Линдзи, Джак Ван Имп, Питър и Пол Лалонд, Джон Хаги и Грант Джефри. Цялата тази книга е критика на дейноста на Тим Ла Хей и Джери Дженкинс, авторите на поредицата романи На заден план, които Барнс и Ноубъл обявиха за “най-добре продаващата се поредица на всички времена.” Така, аз говоря за много известни християни. Използвам имената им не за да ги укорявам лично, но само като примери, защото има безброй други, които проповядват подобни идеи. Вярвам, че тези мъже и службата им е посветена на Исус Христос и че истински се опитват да ускорят делото на царството. Също вярвам, че Бог ги използва по много начини, точно както Отец говори чрез Петър когато той призна твърдата си вяра в Христос /Мат. 16:15-17/.
Но не мога да избегна факта, че в светлината на Писанието, пророчеството и протестантската история, в тези служби е навлязла някаква грешка.. Самата доктрина за антихриста се проповядва сега. Исус също каза на Петър : “Махни се от мен сатано!” /Мат.16:23/, защото дявола бе тайно на работа. Това е което наричам “принципа на Петър.” Обмислете това : Петър беше един от първите ученици и беше онзи, който Святият Дух използва в деня на Петдесятница толкова мощно /Деян. гл.2/. Но в горния случай сатана влезе в Петър без дори той да го знае! Може ли това да се случи отново?Може ли днес да се случи на искрени християни, които дори ръководят главни служби? Да може и е точно това!
Точно в този момент, фалшиво пророчество минава през християнството като приливна вълна. Чуйте сега. Наистина има майка описана с дъщерите си в Откровение. Тази идея не идва от Стив Уолбърг. И наистина има мнозина истински християни, които бе за го знаят са вътре в тях. Да отречем това означава да отречем Библията! Но сега Бог озарява към нас блясък от нова светлина. В “края на времето…знанието ще се умножава” /Дан. 12:4/. Самият Исус Христос сега практически говори гръмогласно от небето като казва : “ Излезте от нея люде Мои” /Откр.18:4/. Ще се вслушаме ли в Неговия глас?
Веднъж трима пастири с големи стада от овце се натъкнали на един и същ вир с вода. Овците им се смесили една с друга, но пастирите не били притеснени. Седнали на една скала, обядвали и говорили с часове.Късно следобеда те казали “Довиждане” и след това тръгнали в противоположни посоки. Ами овците? Как биха могли да ги извикат така че да се разделят? Как би могла тази смесена група някога да се раздели по правилен начин?След това всеки пастир изсвирил по своя отличителен начин и когато този специален звук достигнал ушите и умовете на всяка овца, всяко едно животно чуло вика. Всяко познало гласа на Господаря си и го последвало.
В тези последни дни Добрият Пастир вика овците Си. Точно в този момент Исус Христос вижда милиони от децата Си всички смесени и объркани в майката и дъщерите. Принцът на мира заявява : “ И други овци имам които не са от тая кошара; и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми и ще станат едно стадо с един Пастир” /Йоан 10:16/. Схванахте ли това? Това ни казва, че крайният план на Исус е да има само едно стадо с един Пастир! Чуваме ли гласът Му? Точно в този момент всемогъщият Бог ни призовава да излезем от цялото вавилонско объркване, от цялата фалшива доктрина, да се махнем от йезуитският футуризъм и да навлезем в блестящата светлина на Библейската истина за последното време.
Реформацията все още не е свършила! Същият Свети Дух, Който се издигна над Мартин Лутер през шестнадесетото столетие сега подтиква християните в двадесет и първото столетие да разнесат тройната ангелска вест. Онези три ангели символизират едно движение на истината, центрирано в Исус Христос, точно преди краят. За разлика от измислената “сила на скръбта” на На заден план, реалната “сила на тройната ангелска вест” на Бог е тук сега и ежедневно нараства в сила. Все повече и повече хора в света чуват и отвръщат на тези изключително ясни и живото променящи вести. Сега се провъзгласяват с висок глас от амвона, в печатан вид, по радиото, по телевизията, по сателит и по световната мрежа. И чрез страниците на тази малка книга сега са чути от вас!
Сатана би искал да насочи реактивен снаряд SCUD и да изстреля тези вести някъде в небето! Но не може! Те не могат да бъдат спряни! Защо? Защото зад тях стои самият Исус Христос. Тройната ангелска вест е част от “Откровението на Исус Христос”/Откр. 1:1/, затова идват от Него. Скоро “ земята {ще} се просвети от Неговата слава” /18:1/ и ще се даде последният призив /Откр. 18:4/. Федералното правителство на Съединените щати е възприело лозунга “Чичо Сам те иска.” Истината е че “Царят Исус Христос иска ти” да се присъединиш към истинската “сила на тройната ангелска вест” на Бог. Последната глава на Библията казва : “ Аз Исус изпратих ангела Си да ви заяви това на църквите” /Откр. 22:16/. Богът на вселената сега търси повече от неколцина добри хора.
Не е случайност, че сте прочели тази книга. Всемогъщият сега ни призовава да излезем всички от Вавилон, да пазим всичките десет заповеди, включително и забравената четвърта и напълно да се доверим в любовта, милостта и благодатта на Исус Христос. Това е което Библията казва! Неизчерпаема и нечувана любов говори от Кръста казвайки : “Вярвай и Ме следвай.” Чрез Божията благодат нека да бъдем Йероним на това последно поколение като завършим реформацията.
Време е да възстановим цялата истина оставена на заден план.

За автора:

Стив Уолбърг ръководи семинари за Библейски пророчества в Русия, Канада, Нова Зеландия, Пакистан и в градове из цяла Америка. Стив е също говорител и изпълнителен продуцент на многоуважаваната телевизионна поредица Израел в пророчество, която се предава в ефир из цяла Америка и в чужбина. По радиото, по телевизията и пред голям брой публика, Стив хиляди пъти е проповядвал за любовта на Исус Христос и важност от подготовката за скорошното Му завръщане. Той понастоящем живее във Форт Уърт, Тексас със съпругата си Кристин.