Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

М И Л Е Н И М А Н И Я – Глава 7 – ЕДИН ГРОБОВЕН НОВ СВЯТ – МАРТИН УЕБЪР

Вие гледате мача на “Янките,” когато изведнъж студиото превключва в нюзрума.
Прекъсването не ви е приятно. Базите са заредени, всичко се свежда до секундата. Ама как смеят да прекъсват мача?! Все пак, това са плейофите!
След това забелязвате мрачния говорител с разрошена коса, който съобщава:
– Тази вечер столицата ни бе сполетяна от ужасна трагедия. На Юниън Стейшън, близо до Капитолия, един метален контейнер с отровен газ бе изпуснат на платформата на метрото по време на най-натовареното движение, разпръсквайки отровни изпарения. Десетки пътници са откарани в близките болници.Счита се, че вече има и много загинали.
– Властите не са сигурни точно какъв вид газ е бил изпуснат, въпреки че подозират, че става въпрос за циан. По непотвърдени сведения една минута преди атаката млад мъж, по всяка вероятност от Средния Изток, активирал таймер, свързан с разпръскващо приспособление. След това избягал от станцията в северна посока по улица “Норт Кепитъл” и все още не е заловен.
– Полицията е запечатала района. Местото гъмжи от спасителни екипи и агенти на ФБР, използващи противогази. Ще ви държим в течение през цялата вечер, когато получим подробности от тази трагедия.
Леле! Ама това е по-важно от мача! Какво бедствие!
Но вечерта едва сега започва. Хората едва сега започват да умират.
В района на театъра “Бродуеуй” в Манхатън елегантно облечени клиенти излизат тичешком от ресторантите и, превивайки се от болка, яростно повръщат. Според слуховете, водата е била отровена. И като говорим за вода, мостът Джордж Вашингтон се срутва в река Хъдсън след силна експлозия, огряла нощното небе.
Каква нощ! Какво ли предстои?
Невъобразимо ужасно, но не и невероятно! Исус бе предупредил за опустошителни епидемии на различни места (Матей 24:7). Предупрежденията бяха отправени и от светски експерти с вътрешна информация за тероризма. Обърнете внимание на следното мнение на Министъра на Отбраната на САЩ, публикувано във “Вашингтон Поуст:” “Пригответе се за гробовен нов свят.”
“Поне двадесет и пет страни, включително Ирак и Северна Корея, сега притежават – или са в процес на придобиване и разработване – средство за масово унищожение.” Тези арсенали включват химични токсини и биотоксини, като едрата шарка, “ужасяващия заразен вирус, в миналото заличил от лицето на земята цели народи и против който глобалното население сега е беззащитно.”
Министър Коен продължава: “Твърде голяма е и вероятността тези терористични оръжия да се окажат в ръцете на хора и независими групи – фанатични терористи или религиозни зелоти… Това не е хипербола. Това е реалността.”
Той си спомня, че онези, които бомбардираха Световния Търговски Център през 1993, бяха натрупали токсични вещества, които биха могли да убият хиляди хора. След такива атаки, “болниците биха се превърнали в складове за мъртви и умиращи. Язва, по-чудовищна от всичко, което сме преживяли, би могла да се разпространи с цялата безвъзратност на мастилото, разливащо се по бял лист. Древните язви бързо биха могли да се превърнат в наш съвременен кошмар.”
И след това мрачно обобщава: “Добре дошли в гробовния Нов Свят на тероризма!”
Леле! Какво признание от един от най-вътрешните хора! Можем само да се чудим какво още знаят правителствените лидери, което не ни казват, за да не предизвикат паника.
Представете си терористична атака във вашия град. Представете си паниката, когато сирените завият непрекъснато. Банките и другите бизнес-офиси са изоставени, освен крадците, които се суетят по улиците и влачат бидони с вода. Танковете на армията се промъкват през димящите улици, изтласквайки настрани ламарините, останали от таксита и полицейски коли. Зелени камуфлажни булдозери копаят масови гробове за безбройните безименни тела. От високоговорителите се чуват заповеди от Гражданска Защита – само че този път това не е просто тест.
Един наистина гробовен нов свят. Вече никой не клюкарства за бяганията към базите на бейзболните звезди Старбъкс или Сами Соса или за това, което се случва с Дау Джонс. Ако беше наоколо, той също щеше да е сред безименните убити.
От мир към паника – в рамките на един-единствен ден. Ние сме във война, но не знаем къде е врагът или как да го спрем. Сценарият е подобен на наскоро излезлия по екраните филм “Обсадата,” само че без ирационалния хепиенд. Реалността прилича повече на новела от Том Кланси, само че този път не можете да оставите книгата и да си дадете почивка, когато стане твърде напрегнато.

Антихристът в последното време

Кой стои зад всичко това? Вероятно е твърде голям, за да може да бъде отбит край пътя от местен военен отряд. Може би някакъв тайнствен милениален култ за Съдния Ден е причина за разразилата се миленимания. Повечето хора подозират ислямските терористи, въпреки че различни гласове в медиите тук и там предупреждават да не ги съдим прибързано. Но ни е трудно да игнорираме всички онези песни и танци по улиците на Дамаск и Багдат, докато се горят американските знамена. Да, повечето мюсюлмани са кротки, щедри, миролюбиви хора, но има и едно радикално малцинство, посветено на масовото избиване на хора. В продължение на две десетилетия войнствените молли са разпращали студенти по улиците на Техеран и Триполи с виковете: “Смърт на Америка!” Може би е крайно време да повярваме на думите на радикалните мюсюлмани. Все пак, хиляди от тях са завършили терористични училища, посвещавайки живота си на предизвикването на подобни кризи.
Но дали всичко това ни води към Армагедон, онази последна велика битка? Ще участва ли и антихристът? Какво казва Библията?
В последната глава отбелязахме, че в края на времето съществува мощен съюз на сили, съпротивляващи се на Западното Християнство и символизиран в Писанието с Южния Цар. Това е съвременният еквивалент на средновековните турци, които се противопоставяха на Светата Римска Империя. В наши дни анти—западната ос включва различни представители на войнствения ислям, Русия и другите бивши комунистически страни, враждебно настроени против Запада (много от тях са свързани с Православието). И нека не забравяме да включим и онзи издул мускулите си гигант на Далечния Изток, комунистическият Китай. Някои от тези страни имат ядрени възможности, някои други вървят по стъпките им. Повечето от тях са добре въоръжени с конвенционални оръжия, плюс тези за масово унищожение – бактериологични и химически оръжия.
Някой би нарекъл този съюз на Южния Цар Антихрист. Е, определено има яростна опозиция против Христос, поне така, както е представен в Библията. Но не забравяйте, че Писанието предупреждава против измами, свързани с антихриста: “Никой да не ви измами по никой начин” (2 Солунци 2:3). Толкова ще е трудно да различим измамата, каза Исус, че ще има опасност да бъдат измамени дори и избраните, светиите (вж Матей 24:24). Някой посветен вярващ дали би се подмамил, ако дадена ислямистка или атеистична сила се опита да затвори църквите ни и да премахне поклонението пред Исус Христос? Това би било гонение, да. Но никой вярващ не би се заблудил от откритата и яростна опозиция против името на Исус Христос. Така че Южният Цар, въпреки че е една преследваща сила, не може да бъде антихристът на последното време.
Ами Северният Цар? Видяхме как при изследване на Писанието реформаторите стигнаха до извода, че средновековната църква с нейната Света Римска Империя е играела тази роля в своето време. Същите основни грешки , покварили Западното Християнство в течение на вековете, днес все още се поучават в църквите. В зората на новото хилядолетие тази сила, представена със Северния Цар, позната иначе и като духовен Вавилон, продължава да предизвиква объркване, като поддържа традициите на човешките лидери, вместо да приеме единственият авторитет на Бога в Писанието. Той претендира, че поддържа евангелието на Божията благодат, докато в същото време подкопава същността на християнската вяра. Той прославя обожаването на светиите, въпреки втората заповед. Аплодира Божия закон, а същевременно нарушава седмия ден, съботата, от четвъртата заповед.
Всичко това е равностойно на измама. Сериозно време. Дори когато е застанала твърдо против неморалността и материализма на западното общество, църквата продължава да проявява непочитание спрямо Божия закон и благодат в някои от фундаменталните си учения. Не забравяйте, че мюсюлманите осъждат същите грехове на Запада, заради които ни наричат Големият Дявол. Дали това им печели Божието одобрение, просто защото подкрепят моралните ценности? Не и докато се противопоставят на пълната истина за Божията благодат и Неговия закон чрез Исус Христос. Същото би се отнасяло и до Римската Църква или до която и да е друга църква. Дали трябва да се вглеждаме в хоризонта, търсейки някакъв бъдещ Антихрист, докато той през цялото време процъфтява в съседство до нас?
Заедно с измамите, Библията предупреждава и за подвеждащи чудеса, свързани с Антихриста. Те са се появили в началото на християнската история, действали са през вековете и след това ще изиграе фатална финална роля в края на времето:
“Тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят” (2 Солунци 2:8-10).
Тук виждаме, че Антихристът ще върши най-различни чудеса и фалшиви знамения, докато най-после не бъде унищожен при второто пришествие на Христос. Възможно ли е тук да става въпрос и за фалшивото появяване на Мария, майката на Исус? Дори на Самия Христос? Дали някой фалшив Христос няма да бъде най-голямата измама на Антихриста? Може би във връзка с някое инсценирано завръщане в Ерусалим? Дали това би имало някаква връзка с битката при Армагедон?

Място, наречено Армагедон

Нашата Библия споменава само веднъж думата Армагедон – в книгата Откровение:
“Защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена да ги събират за войната във великия ден на Всемогъщия Бог… И събраха ги на местото, което по еврейски се нарича Армагедон” (Откровение 16:14,16).
Тази битка “във великия ден на Всемогъщия Бог” е последният земен конфликт. Ще участват повече от човешки сили – ще се сблъскат духовните армии на Бог и сатана (вж Откровение 17:14). Армагедон представлява кулминацията на великата борба между доброто и злото.
Къде ще се проведе тази битка? Историята не ни докладва за нито едно място, наречено Армагедон, но Писанието ни загатва някои неща. В текста се казваше, че думата Армагедон има еврейски произход. На този език думата е съставена от har, което означава “планина” и mageddon, което като че ли е свързано с Мегидо. Така че името Армагедон би могло да бъде тълкувано като “планината на Мегидо.”
Планината на Мегидо – това ни дава известен материал, с който да работим. Преди хиляди години Мегидо е била малка, но важна крепост на север от Ерусалим, близо до полето Ездраелон. Веднъж самата Библия нарича това поле полето на Мегидо. Това би могло да ни изглежда логично бойно поле, но след това си спомняме, че Армагедон ни говори за планина, а не за поле.
И тъй, къде е тази планина на Мегидо? Планина с духовна значимост за небесните армии.
Ако отидем на местото на дневния град Мегидо, може би ще си помогнем да анализираме Армагедон. На изток от средиземноморския пристанищен град Хайфа следваме билото на Кармил. След като преминем североизточното било на Кармил, ние пристигаме при развалините на древния град. Над ландшафта на Мегидо се издига планината Кармил.
Може би планината Кармил е нашето решение. Дали тя символизира планината Мегидо, сцената на Армагедон? Какво ли би могло да се е случило на планината Кармил, което да хвърли светлина върху Армагедон?
Един незабравим ден Кармил стана сцена на конфликта между Бога и Неговите врагове. Пророк Илия свика народа да се събере на планината. Той ги предизвика да изберат правилното или фалшивото поклонение. Чуйте неговия приковаващ вниманието апел:
“Докога ще се колебаете между две мнения? Йехова, ако е Бог, следвайте Го; но ако е Ваал, следвайте него” (3 Царе 18:21).
В онзи ден на Кармил Бог извоюва великолепна победа. Израил се покая и препотвърди посвещението си на Него, а не на езическия бог на слънцето. Народът в един глас възкликна: “Йехова, Той е Бог! Йехова, Той е Бог!” (3 Царе 18:39). След като се определиха на страната на Бога и Неговото управление, израиляните екзекутираха водачите, които ги бяха подвели.
В такъв случай виждаме, че свикването на планината Кармил касаеше съда – оценяване на Бога и Неговото управление. И след това съд над всички, които се бунтуват против Него. Дали би трябвало да очакваме подобен вид съд, свързан с Армагедон? Какво ни казва Писанието?
Библията учи, че Армагедон ще настъпи по време на седемте последни язви в края на земната история. Господ е бил търпелив през всичките тези години, изпращайки слънчева светлина и дъжд дори и на враговете Си. А сега изведнъж вместо дъжд изпраща гняв. Защо?
Дали и в небето не се е провел някакъв вид съд? Издадена ли е била присъда? Откровение 11 ни казва:
“И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и той ще царува до вечни векове. И двадесетте и четири старци, седящи пред Бога на престолите си, паднаха на лицата си и се поклониха Богу, казвайки: Благодарим ти, Господи Всемогъщи, Който си и Който си бил, загдето си взел голямата Си сила и царуваш. Народите се разгневиха; но дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите и да дадеш наградата Си на слугите Си пророците и на светиите и на ония, които се боят от Твоето име, малки и големи и да погубиш губителите на земята” (Откровение 11:15-18).
Удивителен сценарий. Какво се случва тук? Време за съд, както разбираме от текста. Съд горе в небето, докато животът тук, на земята, продължава – също както на Кармил Божието управление трябва да бъде реабилитирано преди Той да поеме властта за наказанието над нечестивите.
Какъв е историческият фон на съда? Много отдавна, когато сатана бе изгонен от небето на тази земя, той претендираше, че има правото да представя нашата земя в небесния съвет. (Може да прочетете тази история в първите две глави на книгата Йов в Стария Завет.) Бог защити Своето управление пред небесното множество пред предизвикателствата на врага Му.
Цялото небе наблюдаваше как сатана нанесе най-различни нещастия на Йов, опитвайки се да обезкуражи и да го накара да прояви недоверие спрямо Бога. Но Йов остана верен -така, както ще остане верен и Божият народ в края на времето. Доверието и лоялността на Йов реабилитираха Бога относно всички обвинения на дявола.
Каква е целта на този съд? Осъзнавайки, че лоялността зависи от способността за доверяване, Бог е загрижен за Своята репутация. Затова е решен да докаже, че е достоен за доверие и позволява да бъде подложен на най-щателен одит.
Същият вид съд се наблюдава и днес в деловия свят. Някой президент на корпорация, обвинен в нечестие, може да реши да отвори книгите, така че всеки служител да се убеди в неговата честност и справедливост. Той иска да му имат доверие. Ако не е бил честен в отношенията си, той ще направи всичко възможно, за да предотврати подобен одит.
Бог няма какво да крие, затова кани инспекция от Своето правителство. Апостол Павел е разбирал този съд, когато писа: “Но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив, според както е писано: “За да се оправдаеш в думите Си и да победиш, когато се съдиш” (Римляни 3:4).
И тъй, Бог ще победи, когато се съди. Така, както победи в дните на Йов. Така, както спечели делото на планината Кармил. Бог убеди Своето творение, че е достоен за поклонението му. Предизвикателството на сатана ще бъде победено на Армагедон. Земните царства стават Божии без всякакво съмнение. Жителите на вселената застават зад Него, когато Той награждава Своя народ и наказва бунта с последните седем язви.
Този съд представен ли е в книгата Откровение? Елате заедно с мен на глава 5. В Откровение 4 и 5 апостол Йоан описва онова, което мнозина считат за действителна съдебна сцена в небесния храм. Ангели – милиони ангели – се събират, за да претеглят тежестта на доказателствата, доказателствата за Бога и Неговите последователи на земята. Отварят се свитъците, старомодните книги. (Между другото, под отваряне на книгите Писанието има предвид съд. Вж Данаил 7:10).

Само Той е достоен

Какво се случва в небесните дворове? Да чуем:
“И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? И никой, нито на небето, нито на земята, не можеше да разгъне книгата, нито да я гледа” (Откровение 5:2,3).
Кой е достоен? Това е същественият въпрос. С агонизиращ интерес Йоан чака да види кой ще устои на съда.
Никой не е достоен. “Никой… на небето” – нито дори патриархът Енох, който ходеше по Бога и бе взет на небето без да види смърт. “Никой … на земята” – който сега е жив на земята – не може да отговори на щателното разследване на съда. Нито дори самият Йоан, ученикът на Исус. И никой под земята – никой в гроба – не е достоен.
Затова Йоан започва “да плаче много.” Разочаровано любопитство? Не, много повече. Той се притеснява за съда. Ако никой не може да оцелее след щателността на небесния съд, каква ли надежда му остава?
Всички са недостойни. Всички, с изключение на Исус: “Но един от старците ми каза: Недей плака: ето, лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата” (стих 5).
Какво утешение за сърцата ни! Господ Исус Христос е обявен за достоен! Той устоява в небесния съд. И когато нашият Спасител спечели присъдата, ние също печелим, защото животът ни Му принадлежи. Побеждаваме в кръвта на Агнето!
Спомняте ли си историята за язвите в Египет? Кое спаси Божия народ от ангела на смъртта? Кръвта по праговете на вратите им. Бог обеща: “И когато видя кръвта, ще ви отмина; и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва” (Изход 12:13).
Кръвта – това е, което има значение! Кръвта на Исус. В кръвта на нашия Спасител ние сме в безопасност от язвите.
Когато всяка душа вземе своето решение за живот или смърт, земната жетва ще е узряла. Всички, които се доверяват на Исус, са подпечатани за вечен живот. А онези, които отказват Божието спасение, ще изгубят живота си.
Спомняте ли си изригването на вулкана на връх Сейнт Хелънс? Тогава може би сте чували и за Хари Труман. Не за бившия американски президент. Този Хари Труман притежавал малка дървена къщурка на връх Сейнтт Хелънс в щата Вашингтон. Заедно със съседите си Хари получил предупреждението, че вулканът скоро ще избухне. Но някои, включително и 84-годишния Хари, отказали всички опити да бъдат спасени от любимата си планина.
Хари се хвалел пред дошлите да го спасят хора:
– Няма нищо, което тази планина би могла да извърши, за да ме изплаши и да се махна от нея.
Явно, че Сейнт Хелънс му била нещо като приятел. Той се чувствал в безопасност, тъй като бил прекарал там 54 години. Дори се изтъквал:
– Никой не знае за тази планина повече от Хари и тя няма да се осмели да го хвърли във въздуха.
Но тя се осмелила. Сутринта на 18 май 1980 г една експлозия, 2500 пъти по-силна от тази над Хирошима, сварила Хари абсолютно неподготвен. Днес той и десетки други са погребани под вулканичната пепел. Те рискуваха живота си и загубиха.
Предупреждението бе дадено, но те отказаха да бъдат спасени. Някак си човешкото естество не харесва предупрежденията.
В книгата Откровение точно преди унищожението на този свят Бог изпраща три ангела със специално всемирно предупреждение. Всеки ангел прогласява по една част от последното Божие увещание към човешката раса.
Разбира се, тези ангели символизират техните вести. Те не летят над главите ни с високоговорители. Ето първото предупреждение:
“И видях друг ангел, че летеше посред небето, който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ и племе, език и люде. И каза със силен глас: “Бойте се от Бога и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори” (Откровение 14:6,7).
Ето го вечното благовестие, същата чудесна вест на спасение, която бе толкова скъпа на Павел и Мартин Лутер. Но сега тя е предадена със специална спешност, тъй като “настана часът, когато Той ще съди.” Съд като онзи на планината Кармил много отдавна.
След това идва ред на втория ангел, предупреждаващ за фалшивото поклонение на Вавилон – религиозното объркване. Най-накрая третият ангел предава спешната вест за белега на звяра. (В следващата глава ще разгледаме този известен и интригуващ белег.)
Така всяка душа взема своето решение за живот или смърт. Верните на Бога ще получат Неговия печат. Непокорните ще получат белега на звяра и язвите. След седмата и последна язва Христос ще се завърне, за да вземе народа Си от бойното поле на Армагедон.
Както обяснява Новият Международен Коментар на Новия Завет:
“Har-Mageddon е символ на последната победа над всички сили на злото от силата и мощта на Бога… Бог ще бъде победител и ще вземе със Себе Си всички, които са положили вярата си в Него.”
Значи това е целта на Армагедон – той е последният сблъсък между истината и заблудата, лоялността на Бога или на силите на злото. Въпреки че наистина ще има опустошителни битки между земните армии, доминиращата тема на Писанието е, че Армагедон е съсредоточен около духовния конфликт с тези яростни измами. Това са измамите на антихриста, свързани със Северния Цар.

Един фалшив Христос

Помислете върху следното пророческо описание на Елън Уайт, писано преди един век – описание на това как би могло да изглежда едно фалшиво появяване на Исус в кулминацията на Армагедон:
“Небето ще открие страшни гледки със свръхестествен характер като знак на вършещата чудеса сила на демоните… Венецът на най-драматичната измама ще бъде, когато сам сатана се представи за Христос… В различни части на земята той ще се разкрие пред хората като величествено същество с ослепителен блясък… Във въздуха отеква тържествуващият вик: “Христос е дошъл! Христос е дошъл!” Хората падат на земята да му се покланят, а той вдига ръце и ги благославя, както Христос благославяше учениците Си, когато живееше на земята.”
Представете си дяволът да се появи в Ерусалим, представяйки се за Христос – може би появявайки се заедно с Мария. Натрапникът сигурно ще благослови децата, ще излекува болните и ще говори за световния мир чрез тотално прекратяване на тероризма и отказване от оръжията за масово поразяване. Вестта за любов и единство сигурно ще е подкрепена от невероятни чудеса. Подобна измама е почти непреодолима.
Сега вече виждаме как Северният Цар ще победи света. Не с военна мощ, която побеждава тероризма, а с обединяване на всички зад тези измамни чудеса. Текстът, който разгледахме, говореше за “бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на Всемогъщия Бог” (Откровение 16:14).
Отбележете си тези думи – целият свят ще се събере или ще се обедини посредством сатанинските чудеса. Тогава дори алиансът на Южния Цар ще прекрати тероризма си и ще се обърне към фалшивото християнство. Тогава светските сили, представени чрез Северния Цар, ще се обединят за война – не един против друг, а против Божия верен остатък, за когото ще говорим след малко.
Атеистите от комунистически Китай и бившия Съветски блок заедно с еволюционистите от Запада ще получат неоспоримо и неопровержимо доказателство за свръхестественото и ще се присъединят към редиците на измамените.
Помислете си за Русия. През 1917 г появяването във Фатима бе предсказало, че този народ в края ще се обърне. Такава ще бъде убедителната сила на появяванията на Мария и другите чудеса. Не само атеистите, но и православните с мистичното си възприемане на Мария бързо ще се присъединят към християнския Запад в почитта си към Девата от Фатима.
Ами мюсюлманите? Много мюсюлмани, въпреки че може и да мразят християнството, очакват Исус да се завърне като пророк в Ерусалим. Така че те може да приветстват появяването на чудодейния антихрист. Що се отнася до почитането на Мария, една интригуваща подробност от Фатима е, че основателят на исляма Мохамед е имал любима дъщеря със същото име. Мюсюлманите биха могли да видят в това указание от Аллах, че тези появявания са и за тях. Коранът дори признава, че Мария е най-висшата жена в небето. (Всъщност, истинската Мария не е в небето, а спи в гроба, както и всички останали Божии светии – в очакване на Исусовото завръщане, което ще ги събуди от смъртта. Вж 1 Солунци 4:16-18 и 1 Коринтяни 15:22,23,51-55.)
Що се касае до евреите, какъв ли ефект ще окажат върху тях тези появявания на Мария и Исус? Телевизионното предаване “Добро утро, Америка, в неделя” наскоро излъчи един поразителен репортаж: “Култът на Мария.” Ето извадки от една еврейска писателка, Наоми Уолф, която коментира появяванията на Мария:
“Не съм католичка… Но като еврейско момиче, което вижда кое трогва хората, аз бях наистина поразена от факта как не само католиците търсят Дева Мария като източник на утеха, на помощ в усилни времена…По целия свят Мария се появява – в Руанда и Сараево – пред хора, които са католици и некатолици, като например в Северна Африка пред група мюсюлмани…
Аз съм стриктна еврейка. И онова, което ме поразява като некатоличка, е, че когато тези появявания на Мария се явят пред хората… нейната вест е политическа вест на миротворство, на сдобряване. И онова, което е толкова удивително за мен като некатоличка, е, тя всъщност започва да казва, че всички религии са равностойно валидни, че всички религии са път към Бога. Това е твърде трогателно за мен… А това означава протягане на ръка през разделенията на расите, през разделенията на религиите… А това означава да бъдеш открит за духовните традиции на другите.”
Какво невероятно свидетелство за силата на тези чудодейни появявания да влияят дори на наблюдаващия евреин и да го насочат към търсене на единство и сдобряване посредством съвместно преживяване на тайнственото.
А как ли Индия и другите страни, изповядващи източните религии, ще реагират на антихриста? Те признават много божествени изрази на “универсалната сила-бог” и нямат никакви основания да отхвърлят тези появявания.. Същото се отнася и до Южното полукълбо за племенна Африка, туземците в Южна Америка и хората от Океания. В Америка, Западна Европа, Австралия и Нова Зеландия последователите на Ню Ейдж вече вярват в чудодейното. Що се касае до самите християни по целия свят, спомнете си, че самият Исус каза, измамите преди завръщането Му ще са толкова големи, че дори истинските вярващи ще бъдат изпитани. Повърхностните светии определено ще бъдат пометени от сатанинските измами.
Можем да очакваме чудодейни личности, маскирани като Исус и Мария, да умоляват за единство и да вдъхновяват посвещението на сдобряването, разоръжаването и световния мир. “Стига толкова тероризъм! Стига толкова оръжия за масово унищожаване!” Може да сте сигурни, че врагът ще фалшифицира Божиите ангели, пророците от Библията, НЛО – всичко, което би могло да подмами нашето таблоидно поколение. Убеден от сатанинското супершоу на чудесата, целият свят ще се обърне към фалшивата религия.

Всички, с изключение на остатъка

Всички навсякъде ще бъдат измамени! Всички, с изключение на истинските Христови ученици, “избраните.” Той каза: “Моите овце слушат гласа Ми и Аз ги познавам и те Ме следват.А подир чужд човек няма да следват, но ще побягнат от него” (Йоан 10:27,5).
Естествено, дяволът не е доволен от тяхната упорита вярност и отказ да се покорят на измамите му. Затова “змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исуса” (Откровение 12:17).
Да, Господ ще има Свой остатък на тази земя. След като последната конфедерация на злото ще се опълчи против него, той ще остане напълно посветен на истинския Христос. Ще избере да вярва на Библията, вместо на сетивата си и по-скоро би умрял, отколкото да предаде Божията истина.
Докато покварените сили на земята се обединяват против Божията истина, Добият Пастир ревностно работи, за да събере всички Свои овце, да ги предпази от измамите и фалшификациите, безопасно събирайки ги в Своето стадо на остатъка: “И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми и ще станат едно стадо с един Пастир” (Йоан 10:16).
Искате ли да сте част от верния Божи остатък? Може да спрете и да Му се посветите още сега, преди да отгърнете следващата страница. А след това защо не споделите с някой приятел радостта от решението си?