Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

„ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ЧУДЕСАТА“, Джордж Вандеман, част 6, ТИГЪР ЗАД ВРАТАТА НА ДОМА

Това се случи на 15 декември 1967 година.
Американците наблюдавали как Линдън Джонсън запалва лампичката на коледната си елха, но не всички в този миг били радостни.
Хиляда деветстотин шестдесет и седмата година била година на велики предсказания. Медиумите, екстрасенсите, астролозите, гадателите на кристални топки и имащи срещи с НЛО изричали едно след друго предсказания. Някои от тях не се сбъднали. Други се сбъднали точно. Но този, който е знаел новогодишното предсказание е имал основание доста да се безпокои. Всички били съгласни, че нещо необичайно, изключително съкрушително трябва да се случи именно в момента, когато Линдън Джонсън ще натисне бутона на прекъсвача. Може би, ще започне национална енергетична криза!
И така, затаявайки дъх, американците наблюдавали телевизионните си екрани. Ами ако в мига, когато пламнат светлинките на елхата, загаснат светлините в градовете?
Президентът натиснал бутона. Елхата пламнала със светлини. И… нищо особено не се случило. Но трийсет секунди по-късно, прекъсвайки празничния шум, се разнесъл гласът на говорителя: „Позволете да прекъсна коледната програма във връзка със специалното съобщение. Току що в Галиполис (щата Охайо) се разрушил мост. Движението на моста по това време е било особено интензивно. Допълнителни съобщения ще бъдат направени след постъпване на още сведения.“
Мостът в Галиполис, щата Охайо. Това можело да бъде само 200-метровият Сребърен мост свързващ Галиполис с Пойнт-Плезент в западна Вирджиния.
Пойнт-Плезент почти тринадесет месеца е бил място на особени произшествия. Повече от сто човека едновременно са били уплашени от едно огромно страшилище с очи светещи като горящи въглени. По външен вид то приличало на човек, на ръст дълго почти два метра, но с огромни прибрани крила. Нарекли го Човекът – Молец. За всичко това можете да прочетете в книгата на Джон Кил „Пророчествата на Човека – Молец“.
Появил се също странен човек в черно. Той се държал като непознат с местността, а може би изобщо с нашата планета. Неговите крака (обувки) оставали съвършено чисти дори след вървене по калта. Неговото лице отразявало странна невъзмутимост. Въпреки зимния студ, той се разхождал в тънък костюм. А говорил като музикална плоча, завъртяна на висока скорост.
Това бил Ингрид Коулд. Във всеки случай така се е представил. Той е обяснил че пристигнал от планета с името Ланулос. Той се е движел с черен фолксваген, понякога с космичен кораб и бил щедър на необичайна и неочаквана информация.
Явявали се и черни кадилаци, които много скоро изчезвали, когато се опитвали да ги догонят. Техните номера не фигурирали в нито един от компютрите. Звучали странни телефонни звънци, удавали се да направят снимки на привидения, нещо странно ставало с телевизорите. А при някои жители на Пойнт – Плезент изобщо всичко вървяло наопаки.
Но нито Човекът – Молец, нито Ингрид Коулд, нито един екипаж на НЛО не продумали нито дума за близкото бедствие.
А то станало.
Някои от тези, които са видели Човека – Молец или преживяли нещо от този род, през тази година паднали заедно с моста. Други били застигнати скоро от смъртта на други места. Някои се развели, а останалите попаднали в аварии и за дълго се оказвали приковани за болнично легло. Няколко човека се самоубили.
По времето, когато паднал моста, над Пойнт – Плезент се намирали дванайсет НЛО. Няколко човека с необичаен вид се катерили по моста два дни преди катастрофата. Те били обути с леки обувки, неподходящи за сезона. Нямало ли е някаква връзка между тези събития?
Но ако всички тези странни същества са знаели за приближаващото бедствие или дори са били причастни към него, то защо те не са предупредили за това жителите на града?
Същият въпрос възниква във връзка с Джоунстоун. При такова изобилие от предсказания на различни екстрасенси, как е могло да се случи така, че ние не сме били предупредени за ужасното клане – самоубийство.
Мисля, че отговорът на този въпрос не ще бъде толкова труден, ако по-дълбоко вникнем в същността на предсказанията на екстрасенсите.
Сигурно сте чували за шествието на независими необичайно точни предсказания за завземането на Петти Херст. По същия начин нееднократно в различни части на света били предсказани смъртта на братята Кенеди и на Мартин Лютер Кинг.
Забележително е, че подобни предсказания от какъвто и пророк да произлизали и където да са били произнесени, създавали впечатлението, че имат общ произход.
Едни и същи предсказания нерядко постъпват по най-различни екстрасенсни канали. Предават ги медиуми и мистици, екстрасенси и астролози, самописци (човек, който пише под влиянието на злия дух) и гадатели по магически кристали, спиритисти, работещи с планшет и имащи контакти с НЛО. Всички те явно са настроени от един и същ източник. Както съществата от НЛО, така и светът на духовете се явяват съставни части на една гигантска система. Връзката между тях е очевидна. По принцип, общението със светът на духовете, опитът на преживяване в състоянието на клинична смърт, контактът с извънземните, срещите с лечителите – хилъри и с техните шефове- духове – това е връзката с невидимия свят, с едни и същи зли духове, с едни и същи паднали ангели, със същите демони. Те само приспособяват своята информация към особеностите на слушателите.
Нерядко предсказанията на окултистите са подобни дори в изразите, независимо от способа на получаването им. Това се наблюдава както в мащаба на страната, така и по целия свят.
Предсказанията на окултистите имат общ източник, който в край на краищата довежда до сатана. Не е много трудно да се разбере, защо такива бедствия като тези, постигат Пойнт Плезент и Джоунстоун, не били предсказани. Та нали сатана е най-големият любител на стихиите. И колкото повече човешки живота отнася бедствието, толкова повече наслада изпитва той.
Предсказанията от 1967 година се отнасяли до голямата световна енергийна криза, свличанията на Ню-Йорк в океана, покушението над папа Павел, авиокатастрофи, бедствията на река Охайо и изчезването на министър – председателя на Австралия.
Много от предсказанията се сбъднали, ако не се смята факта, че общонационална енергийна криза нямало, никой не е извършвал атентат срещу папа Павел, и Манхатън не се свлякъл в морето. Мястото на бедствието на река Охайо било предсказано неопределено.
Наистина ли извънземните същества познават бъдещето? Защо толкова огромен синдикат от предсказатели не винаги е точен, ако му е известно бъдещето?
Работата е там, че всички тези същества не познават бъдещето. Бъдещето познава единствено БОГ. И ако Той го открива чрез пророците Си, тогава то винаги се сбъдва в своето си време, а не само понякога.
Съществата, които обезпечават с данни синдикат на предсказателите, не познават бъдещето. На тях са известни само техните собствени планове. Те, без съмнение, съставят свой план за бъдещето, който след това се стараят при възможност да осъществят. Обаче, трябва да се има предвид, че Бог в определена степен ги задържа, допускайки да се разгърнат само донякъде. Макар и в такива рамки те съумяват да докарат много беди. За тях не е никак трудно да съборят стар мост. Или да свалят самолет, ако Бог не им попречи. Те бързат да се забъркат в сватби и разводи, разполагайки с предимството да чуват най-съкровени разговори. Те безпрепятствено проникват в старателно затворени стаи, където се корят престъпни планове. И често предизвикват подчинените на тях сърца към покушения.
Само че да отмъкнат Манхатън или Калифорния в морската бездна – това вече е, прекалено, за да бъде позволено на падналия ангел и неговите съучастници. Докато Бог не го позволи, нищо подобно няма да се случи! Ясно е защо предсказанията на окултистите обикновено се отнасят към сватбите – женитбите, разводите, авиокатастрофите, покушенията и т.н. Падналият ангел предсказва това, което според неговите сметки ще може най-лесно да се осъществи. А величествената верига от пророчества, която намираме в Библията, определя бъдещето с ненадмината точност; мошениците нямат сила дори да се приближат до нея.
Понякога те предвещават велики събития, като края на света, нали?
Например, случая на доктор Чарлз А. Лохед, който е работил в Мичиганския държавен университет. В 1954 година, той за първи път се увлякъл от общението със същества, наричащи себе си пришълци от космоса. На него му били предадени много маловажни предсказания, които се сбъднали с точност. След това било дадено специално пророчество. Нашият свят трябвало да се разпадне на две, а на Атлантическото крайбрежие му предстояло да се потопи в океана. Същата участ очаквала Франция, Англия и Русия. Само на малцина им предстояло да се спасят с космически кораби.
Доктор Лахед и неговите приятели са били толкова силно впечатлени от предишните сбъднали се предсказания, че възприели това ново предсказание напълно сериозно. Било направено солидна изявление в печата. А на 21 декември те се събрали в градината, очаквайки пристигането на корабите – спасители. Било им наредено да не носят по себе си нищо метално. Затова те изхвърлили катарамите от коланите си, верижките на часовниците си, химикалите и фенерите си, дори и обувките с метални кантове за връзки. И започнали да чакат.
Така е било не веднъж, и не два пъти. Заради сбъднали се предишни предсказания хората се въвличат в авантюра и се хващат в примка. Духовете ги примамвали с общение, а след това ги оставяли на пътя към погибелта. Те загубвали работата си, разпадали се семействата им, влошавало се здравето им… На тях им се налагало да бягат, да се крият… Недоумяването, срама, нервната криза често водели до самоубийство, полудяване или смърт.
Така се разиграва обичайния сценарий на тази игра. Духовете уреждат изпълнение на няколко нищожни предсказания, като по този начин, убеждават своите жертви в това, че те знаят всичко за бъдещето, те им подхвърлят нещо по-съществено и, естествено, оставят своите лековерни последователи да чакат космическите кораби на някакъв хълм, а те никога не се появяват на небосвода. Тази игра е безсърдечна. Тя получила сполучливото название „тигърът зад вратата на пророчеството“.
И това не е всичко. Ущърб се нанася и на тези, които само наблюдават произтичащото. Те се убеждават, че предсказанията от време на време се оказват неверни. И решават въобще да нямат работа с пророчества, дори и с библейските. А това вече е опасна заблуда.
Но защо хората попадат в тези окултни машинации? Една от причините се свежда до непознаване на библейското учение, когато е било възможно то да се познава. Или те прекрасно го познават, но го отхвърлят. Апостол Павел съобщава, че мнозина ще бъдат измамени заради това, че отхвърлят истината: “ и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват лъжа“ (2 Сол. 2:10,11).
Това изобщо не означава, че Бог изпраща заблуда. Но когато хората решително и окончателно отхвърлят истината, Бог допуска те да бъдат победени от силните измами на сатана.
Втората причина е, че хората се хващат за лъжа и обвиняват Бога във всичко свръхестествено. Забележете: „тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса“ (2 Сол. 2:9). Работата на Сатана в тези последни дни включва всеки вид лъжливи чудеса. Трябва да сте подготвени за това. А ако се смята, че всички тези чудеса са от Бога, то ние съзнателно ще се окажем в безизходно положение.
Третата причина е, че хората се захващат за тях, без да се грижат за собствената си безопасност: има хора, които са превърнали домовете си в крепости с ключалки и катинари. Те се опитват да се защитят от крадци. Но те лесно и безгрижно пускат в домовете си демони, приемащи образ на починали роднини или действащи чрез спиритистите или лечители – хилъри, позволявайки им да се месят в техния живот. Дори не се опитват да разберат с кого им се налага да имат работа.
Четвъртата причина за това е, че хората се хващат в примката, заради тяхната склонност да смятат думите и действията на демоните по-привлекателни от истината. Апостол Павел пише към Тимотей: „А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения“ (1 Тим. 4:1).
Истината им се струва безинтересна. Та нали тя подразбира послушание. Привидното общение с умрели роднини или с извънземни е по-привлекателно. А учението на демоните като че ли не изисква нищо в замяна, освен несъзнателно подчинение на разума и доживотно робство. Но осъзнаването на това идва прекалено късно.
Какво все пак учат демоните? До какво се свежда дяволската доктрина?
– Възможно е общуване с мъртвите;
– Човек не умира, той е безсмъртен и не може да умре;
– Човек не може да стане Бог или вече е станал Бог, божествеността е присъща на всички ни;
– Няма да има никакъв съд;
– След смъртта всички отиват на едно и също място (къде се намира то?) независимо от това как той или тя са изживели живота си.
– В същия живот ще има възможност да се поправят грешките, допуснати в този живот.
Много са очевидни предателските следи в ученията на падналия ангел. Те лесно могат да бъдат забелязани, ако си бдителен.
Но какво има пред вид този паднал ангел? Към какво ще доведе неговата пропаганда?
През май 1967 година човек на име Над Уайкинг от Дания получил серия от телепатични съобщения, съдържащи няколко предсказания, които по-късно се сбъднали. След това му било казано да построи противобомбено убежище и да бъде готов за ядрен катаклизъм на 24 декември. Така и направил. Намерил приятели, с помощта на които му се удало за три седмици да завърши строителството на убежището на стойност – 3000 долара. На 24 декември те се затворили в своето бомбоубежище и зачакали.
Датският окултист не е бил единственият в опасенията си за датата 24 декември. Подобни съобщения били получени от медиуми и очевидци на НЛО по цялата земя. В този ден е трябвало да се случи нещо извънредно необичайно. В полунощ на небето трябвало да се появи силна светлина и взрив.
След 24 декември американската преса се захванала да осмива датския окултист за това, че той така се беше подлъгал. Но Над Уайкинг намерил обяснение за този въпрос. Той заявил, че получил нова вест: „Нали ви казах преди две хиляди години, че времето ще бъде обявено, но Аз няма да дойда. Ако бяхте чели Библията по-внимателно, щяхте да помните историята за младоженеца, който не дошъл в очакваното време. Бдете, за да не се окажете без масло в светилниците си. Нали ви казах, че ще дойде неочаквано, и това ще бъде скоро.“
Нима падналият ангел се готви за второто пришествие, приготвяйки се да фалшифицира Христа и ангелите на светлината? Нима те репетират някои фрагменти от това явление, проверявайки работоспособността на своите мрежи? Не разказват ли за това съществата от НЛО, предсказвайки явлението на някакво велико същество?
Така изглежда!
Помните ли как доктор Лохед и неговите последователи очаквали края на света?
Възможно е, да сте чували за десетина човека, които са изчезнали от едно градче в Оригона. На тях им е бил обещан прелет с НЛО в по-добър свят.
Случили се и други подобни ситуации. Ще има, несъмнено, и нови.
Това, на което сме свидетели, и това, което е скрито от очите ни, не се свежда само до НЛО. Зад НЛО стоят мислещи същества, целият окултен свят.
Възможно е, НЛО да не играе никаква роля във фалшифицирането на Христа и на Неговото пришествие. Никому това не е известно. Но аз знам, че опит да се фалшифицира Христос, ще има. И аз много бих се учудил, ако НЛО би се оказал незамесен. Нищо друго не може да се види в това вражеско настройване на милиони хора, освен намерението да предизвика обществен интерес към извънземните същества.
Падналият ангел се занимава с превъплътяване хиляди години вече. Той се преправя на умрели, на живи, на извънземни. Щ есе въздържи ли той, да не се захване с най-великата фалшификация? Не ви ли се струва, че той непременно ще се престори на Исус пред човечеството? На него много му се иска поколението, принадлежащо на Христа. Ето към какво се свеждат коварните игри, които той предприема.
В книгата „Великата борба“ на стр. 382 (бълг. превод), Елена Вайт описва сатанинската фалшификация на Христа толкова ярко, като че ли самата тя е била очевидец на това събитие: „Венецът на най-драматичната измама ще бъде сам Сатана да се представи за Христос. Църквата отдавна изповядва, че очаква идването на Спасителя като осъществяване на нейните надежди. И великият измамник ще наподоби това идване. В различни части на земята той ще се разкрие пред хората като величествено същество с ослепителен блясък, приличащо на даденото от Йоан описание за Божия Син. Обкръжаващата Го слава е ненадмината. Смъртни очи не са виждали подобна. Във въздуха отеква тържествуващия вик: „Христос е дошъл! „Хората падат на земята да му се поклонят, а той вдига ръце и ги благославя, както Христос благославяше учениците Си, когато живееше на земята. Гласът му е тих и мек и в същото време много благозвучен. С благ, състрадателен тон представя някои от благодатните небесни истини, изречени от Спасителя; лекува болестите на хората, после, копирайки Христовия характер, заявява, че е променил Божия Закон… Това е много силна, почти побеждаваща измама.“
Ето към какво върви всичко! Понятно е, на къде бие той! Забелязвате ли, как скришом той готви милиони хора към чудовищна измама?
Главен бунтовник, той сега позволява на своите помощници да играят ролята на спасител, репетира главната роля. Но когато дойде времето на неговото излизане на сцената, можете да бъдете сигурни, че той на никого не ще отстъпи своята роля. Той сам ще я играе. Той повече от всички други иска поклонение. И той ще постигне своето. На него ще се поклони целия свят, смятайки го за Христос!
Печално е, че милиони хора отхвърлят Книгата, която би могла да ги упази от крах, от измамите на врага, от неговите фалшиви чудеса. Колко жалко, че те доброволно предават телата и умовете си под негова власт, докато, най-накрая не се намерят до нозете на лъжехриста. И най-важното – път назад вече не ще има!
Може би си спомняте Френсис Гарри Пауерс, свален над Русия със своя Y-2? Той повече или по-малко се отървал благополучно. Няколко години след това той отново бил във въздуха, пилотирайки въртолет на телекомпанията Ен-Би-Си в Лос Анджелис. Това била годината на пожарите. Заедно с оператора той снимал големия пожар в Санта-Барбара. Влитайки и излитайки из каньоните, те се увлекли от фантастичното зрелище, което решили да заснемат за петчасовите новини. Но се увлекли до толкова, че забравили за състоянието на собствените си резервоари с гориво. Техния въртолет паднал на изорано поле, на 4 километра от летището. И двамата загинали!
Скъпи мой приятелю! Днес, както никога преди, трябва да бъдем нащрек. Да оставаме в незнание относно това, което предприема падналият ангел, – значи да се подлагаме на опасност. Дори имайки верни сведения, не трябва да се увличаме чрез наблюдаване на хипнотизиращия огън на врага, забравяйки за състоянието на нашите собствени отношения с Господ Исус Христос, Източника на всяка сила! Нашата безопасност не е толкова в бдителното отношение към фалшификациите на падналият ангел, колкото в отношенията на любов с Господа Исуса.
Ние сме толкова близо до площадката за кацване на историята на човечеството…