Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

Рак,туберкулоза,тумори – 99 – Съвети за диетата и храненето – Елена Вайт (Елън Уайт)

Рак,туберкулоза,тумори – 99 – Съвети за диетата и храненето – Елена Вайт (Елън Уайт)

675. Месната храна е сериозен проблем. Ще се хранят ли човешките същества с месото на мъртви животни? Според дадената ми от Бога светлина отговорът е: не, решително не. Свързаните със здравната реформа заведения трябва да обучават хората по този въпрос. Лекарите, които твърдят, че познават човешкия организъм, би трябвало да не насърчават пациентите си да се хранят с месо от мъртви животни. Те трябва да посочват увеличаването на болестите в животинския свят. Изследователите свидетелстват, че малко животни са здрави и че яденето на голямо количество месо води до различни болести – рак, тумори, скрофулоза, туберкулоза и много други подобни страдания.
Ръкопис 3, 1897 г.

676. Хората, които ядат месо, едва ли знаят с какво се хранят. В повечето случаи, ако можеха да видят животните, докато са живи, и ако можеха да разберат какво е качеството на месото, което ядат, биха се отвърнали от него с отвращение. Те непрекъснато се хранят с месо, пълно с бацилите на туберкулозата и рака. По този начин се предават туберкулозата, ракът и другите смъртоносни болести.
СВЛ, с. 313, 1905 г.

677. Всеки ден масите на много така наречени християнки са отрупани с разнообразие от ястия, които дразнят стомаха и водят организма до болестно състояние. Месото е основната храна на трапезите на някои семейства, докато накрая кръвта на членовете им се изпълни с канцерови и скрофулозни флуиди. Тела им са съставени от храната, което ядат. Но когато ги връхлетят страдания и болести, това се смята за удар от Провидението.
3 С, с. 563, 1875 г.

Намаляване на умствените сили

678. Хората, които често ядат месо, не винаги са с бистър и действен интелект, защото от употребата на животинско месо тялото затлъстява и най-фините способности на ума се притъпяват.
[ХВБХ, с. 47]; ЗС, с. 115, 1890 г.

679. Бог иска сетивата на Неговите люде да бъдат будни и способни за усилена работа. Но ако се храните с месо, не очаквайте умовете ви да дават добри плодове. Мислите трябва да бъдат очистени и тогава Божиите благословения ще почиват върху Неговия народ.
Бюлетин на Генералната конференция, 12 април 1901г.

680. Невъзможно е хората, които често ядат месо, да имат бистър и действен интелект.
2 С, с. 62, 63, 1868 г.

681. Проявява се обезпокоителна летаргия по въпроса за неосъзнатото сладострастие. Обичаят да се яде мъртва плът стимулира низшите страсти на човешкия организъм.
НС, с. 4, 1896 г.

682. Месната храна променя нрава и засилва животинските наклонности. Ние сме съставени от това, което ядем, и яденето на много месо ще намали интелектуалните способности. Студентите ще постигнат повече в учението, ако никога не вкусват месо. Когато от яденето на месо се засилва животинската страна на човешкото естество, интелектуалните сили намаляват пропорционално. Религиозният живот може да се постигне и поддържа по-успешно, ако месото бъде оставено, тъй като то стимулира сластолюбието и отслабва моралното и духовното естество. “Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът – противното на плътта.”
НС, с. 7