Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

Истината – на заден план, СТИВ УОЛБЪРГ, УВОД

По радиото, по телевизията, по световната мрежа и на безброй други места, сега християните говорят за най-добре продаващата се книга-На заден план-която се отнася за библейско пророчество, за надигането на антихриста и края на света. Всичко започна през 1995 когато На заден план за първи път попадна в християнските книжарници из цялата страна. Авторите, библейският учен Тим Ла Хей и писателят Джери Дженкинс едва ли са мечтали, че Барнс и Нобъл/Barnes and Nobles/ накрая ще нарекат На заден план една от най-продаващите се книги на двадесетото столетие. Заради повишените продажби и гигантския успех, авторите решиха да разширят проекта си в поредица от дванадесет книги. Удивително, тези книги неотдавна се издигнаха в списъците на бестселърите на Ню Йорк Таймс, Дъ Уол Стрийт Джърнъл и Ю Ес Ей Тъдей/New York Times, The Wall Street Journal и USA Today/ и като резултат Ла Хей и Дженкинс бяха интервюирани в Лари Кинг на живо. Романите бяха наречени “най-успешната християнска поредица от фикция на всички времена” /Publishers Weekly/. На 2 февруари, 2001 година, в резултат на една наистина солидна рекламна кампания, На заден план : филмът, бе пуснат по кината из Съединени щати.
Главният писател, Джери Дженкинс, е майстор в разказването на истории. Книгите му На заден план са измислени романи, които представят удивителен портрет на това което мнозина вярват, че в действителност би могло да се случи в последните дни на земята, когато библейските пророчества описани в книгата Откровение накрая се изпълняват. Романите На заден план започват с внезапно изчезване на милиони християни в разредения въздух /събитие наречено Грабването/. Останалата част от човечеството която е била оставена на заден план, внезапно се събужда с кошмара на един свят, който е полудял. Катастрофират коли без шофьори, безпилотни самолети се сблъскват и над земята се разпростира световна паника като последен апокалиптичен период наречен “Скръбта”. В средата на невъобразим хаос, с обещания за мир се надига мистериозният Николай Карпатия, представляващ антихриста. Карпатия поема контрол над Обединените нации и бързо установява едно световно управление. Но не всеки следва този изкусител от края на времето. Група нови християни, които наричат себе си “силата на скръбта”, виждат през маската на Николай и решават да се противопоставят на хипнотичната му сила. Накрая в последен опит да защити позициите си, Карпатия открива последния си тест на лоялност-включването на високо технологичен биочип /наречен белега на звяра/ на челата и ръцете на всички хора.
Наистина “На заден план прелива от напрежение, екшън и приключение” като видеокорица на кинокритиката. Както в книгите, така и във филма драмата следва животите на някои хора, които като са пропуснали Грабването, са принудени да се борят срещу антихриста и смъртоносния му белег. Точно както милиони американци сега следват живота на любимите си актьори и актриси, така милиони християни сега следват измислените животи на Рейфърд Стийл, Бък Уилямс, Хати Дурам, д-р Чейм Розенцвайг и Николай Карпатия, когато сагата На заден план продължава да се разкрива.
Докато На заден план е доста измислена, скритата и сила лежи в убеждението, че под измислицата се намира най-ниският факт на библейската истина.Положителни коментари като този биха могли да се увеличат : “Истината на заден план : филмът е отлично описание на това което Библията твърди, че всъщност ще се случи след Грабването.” /Dr. Bill Bright, President, Campus Crusade for Christ /. “Този филм е написан с чувство, чудесно режисиран, изигран и продуциран. Чувствам, че със сигурност е един от най-добре продуцираните християнски филми правени някога.” /Пат Бун, актьор/.
Авторите Ла Хей и Дженкинс искрено се надяват да впечатлят читателите си незабавно да изберат Исус Христос, така че да могат да отидат в небето при Грабването за да избегнат Скръбта и така да избегнат заставането лице в лице с антихриста и белега. Няма съмнение, че милиони сърца са докоснати от този проект, че хора са повлияни да дадат живота си за Исус Христос и така християните навсякъде са накарани да мислят по сериозно за последните дни и за идването на Господа. Дори млади хора са били повлияни чрез една специална версия на книгите На заден план специално за деца, което включва една “Задкулисна екипировка при Силата на Скръбта”
Въпреки, че продуцентите на На заден план са искрени християни, все пак вярвам, че е важно да се зададат следните важни въпроси : Възможно ли е нещо да не е напълно наред под възбудата на тази невероятно известна история? Възможно ли е посред фокуса на липсващи хора от На заден план да липсват основните библейски истини?Дори по-лошо, би ли могла една невъобразима сянка на измама да се разположи над християнския свят?
Целта на тази книга е да разгледа по отблизо това, което Божието Слово казва за Грабването, антихриста и белега на звяра. Искаме да открием дали някоя значителна библейска истина е била оставена на заден план.