Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

Кризата на боговете – 5 – Видях Исус да идва – Дуайт Нелсън

Наберете номер 911
Не е ли вярно, че живеем в свят, в който 911 е станал най-популярният телефонен номер? Преди няколко месеца вестник „Лос Анджелис таймс“ публикува списък със спешните повиквания, които пожарникарите изпратили до медицинските екипи. Всъщност тези обаждания не били чак толкова спешни. Ставало дума за „фалшива тревога“, както го наричат пожарникарите. Но поради съдебен процес за една трагична грешка през 1987 г. всички „фалшиви тревоги“ се третират сериозно. Сега в Лос Анджелис е закон всяко позвъняване на 911 да бъде смятано за истински спешен случай. Ето някои от повикванията, на които трябвало да бъдат изпратени екипи:
• 18-годишен младеж не може да си почива у дома, желае да отиде в болница.
• Мъж със синя каубойска шапка и жълти панталони има подут крак.
• 61-годишна жена се безпокои, защото стомаха и не издава никакви звуци.
• Човек отговорил с „не“, когато го попитали дали е в съзнание. (Въпросът е по-интересен от отговора.)
• Жена получила мазоли по краката след като работила три дни в „Тейко бел“.
• „Човек е в болницата ‘Хъмфри'“, докладва диспечерът. Оплаквал се, че не го обслужват достатъчно бързо и решил да се обади на 911. (Доста оригинална идея за следващия път, когато сестрата не се яви навреме след натискането на звънеца)
• 21-годишен младеж казва, че половината от лицето му е заспало. (Имам няколко студенти, чиито цели лица спят по време на лекции.)
• Друг пък се обадил, че не му останало дъх след бягане от полицията.

Невероятни спешни повиквания! И все пак е вярно, че живеем в свят, където 911 е станал най-често набирания номер! И така, добре дошли в епохата на „911“ на човешката цивилизация, когато всяка сутрин се събуждаме с нова глобална криза. Време, когато всички президентски избори по света няма да могат да дадат водач, способен да разреши разрастващите се икономически и екологически, монетарни и морални проблеми, които ни връхлитат. Време, когато, ако вярвате в черната Книга от библиотеката ви, ускорявате края на цивилизацията.
Неоспорим факт на нашето време е, че живеем в свят тероризиран от врага на вселената. Затова се връщаме към потъналия в прах Апокалипсис, където намираме Божественото експозе на последната и най-отчаяна стратегия на Луцифер да вкара цялата планета в черния си бастион.
Размислете за миг за последното обаждане на историята на номер 911 непосредствено преди завръщането на Царя Исус Христос. Обезпокояващото в случая е, че описаното от Апокалипсиса вече се изпълнява пред очите ни. Единственото, което ни остава, е някой да набере 911.

Три жаби
„И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове прилични на жаби; защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог“ (Откр. 16:13,14).
Три нечисти и подобни на жаби духове излизащи от устата на змея, звяра и лъжепророка. И подобно на отбелязаното в Откр. 16:15 (“Ето, ида като крадец!”) всичко това се случва малко преди идването на Христос. Но какво ли пък значи всичко това? Едно е сигурно: в този троен съюз виждаме ново триединство – нов, жесток триумвират. Кой би се изненадал?
Спомняме си, че Луцифер, падналият ангел бунтовник – тук отново символизиран чрез змея – винаги е мечтал да бъде като Бога. Тъй като не успял да узурпира Божия трон на небето и бил изгонен на земята, мислите ли, че е забравил мечтата си? Докато е жив – не! „Ще бъда подобен на Всевишния“ (Исая 14:12).
„Аз също – казва си той – ще направя триединство: змей, звяр и лъжепророк.“ Така с ума си на ангел Луцифер хваща в капан две други сили, за да образува триединство – демонично триединство. Кои са другите две сили?

Отново звярът
Звярът, за който пише Йоан, както вече отбелязахме в предишните глави, е първата сила от Откр. 13:1-10. Има неопровержимо вътрешно доказателство, както отбелязахме по-рано, че този звяр е религиозно-политическата сила, притежавала господство през историческият период на християнската църква известен като Мрачно средновековие. Периодът от 1260 години на пълно господство внезапно и тайнствено прекъсва, когато според апокалиптичния сценарий тази религиозно-политическа сила бива ранена, пленена и почти изчезва от историята. Но също толкова тайнствено смъртоносната й рана заздравява и звярът възвръща религиозно-политическото си господство.
Само една сила в цялата история на християнството отговаря на апокалиптичното описание: римското папство. Но още веднъж трябва да добавя, че Йоан описва сила, а не личност; институция, а не човек; система, а не душа. Преди няколко седмици имах радостта да кръстя католически бизнесмен, който подобно на милиони други католици, е живял като искрен Божи последовател. В тази църква няма нито една личност съвпадаща с апокалиптичното предсказание, но има една институция, която наистина отговаря на описанието. Милионите мъченици от тъмните средни векове са мълчаливо доказателство за съществуването на мощна институция, която не толерира за дълго човешката съвест, избрала да пренебрегне нейния авторитет. Тя отново е във възход и всичко става със зашеметяваща бързина. Размислете за съобщението от 25 август 1991 г., отпечатано от лондонския вестник „Сънди телеграф“ и коментирано в списание „Лайт“ – месечно английско религиозно издание.
Нов император на Европа? С разискванията за европейски федерализъм както на Запад, така и на Изток се правят спекулации за това, кой може да стане политически лидер на Европейска общност. В статията от „Сънди телеграф“ за Йоан Павел II се подсказва, че той е най-добрия избор за новата Свещена европейска империя. В статията се говори за нарастващата роля римокатолическата политическа сила от времето на падането на Наполеон и започването на контрареформацията. Папството става очевиден победител на нашето време. „Ако европейският федерализъм възтържествува, Европейската общност наистина ще бъде империя. Ще й липсва император, но ще има папа. Трудно е да приемем, че Войтила [папата] не осъзнава това обстоятелство”, се казва в съобщението на „Сънди телеграф“ (сп. „Лайт“, декември 1991 г.).

Лъжепророкът
Но в това ново триединство има три сили – змеят, звярът и лъжепророкът. Знаем, кои са змеят и звярът, но кой лъжепророкът? Още не сме се сблъсквали с него в Апокалипсиса. И все пак, една бърза проверка разкрива без никакво съмнение, коя е тази сила. Забележете, какво се казва в Откр. 19:20 за унищожаването на новото триединство при Христовото пришествие: „И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който беше извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра.“
Знамения в присъствието на първия звяр? Това ни напомня за нещо от Апокалипсиса. Не прочетохме ли нещо подобно в 13 гл.? „[Втория звяр] вършеше големи знамения, дотам щото да направи и огън да излиза от земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред [първия] звяр, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя“ (Откр. 13:13,14).
Очевидно „лъжепророкът“ е само друго име на втория звяр от 13 гл. А кой е вторият звяр? Вече отбелязахме в предишните глави, че е държава, появила се в човешката история приблизително по време на раняването на първия звяр в 1798 г., когато папата бе взет в плен от Наполеон. Според това пророчество втората сила, родена в края на XVIII век далеч от европейските кръстопътища, един ден ще има статута на единствена глобална свръхсила. Възникнала в края на XVIII век далеч от Европа и глобална свръхсила… има само една държава на земята, която отговаря на апокалиптичното описание и това са Съединените американски щати.
Особено многозначително е, както вече отбелязахме в 4 гл., че Апокалипсисът описва, как и двете сили постигат световно господство по едно и също време и накрая се съюзяват. Според пророчеството втората сила ще стане основно действащо лице в подвеждането на цялата земя към поклонение пред първия звяр.
Да разлистим сп. „Тайм“ от 24 февруари 1992 г. В основната статия и в заглавието има отрезвяващо потвърждение на това апокалиптично пророчество. „Свещеният съюз“ – заглавие с големи букви. Подзаглавие: „Как Рейгън и папата се съюзиха, за да помогнат на движението ‘Солидарност’ и да ускорят падането на комунизма: Проучвателен доклад.“ За първи път народът ни и светът научиха благодарение на проучвателния доклад, написан от известния журналист Карл Бърнстейн, че по време на частна среща във Ватиканската библиотека, проведена на 7 юни 1982 г., „Рейгън и папата се съгласили да предприемат тайна кампания за ускоряване на разпадането на комунистическата империя“ (с. 28).
Стратегията била да се действа със съвместните усилия на ЦРУ и Католическата църква прикрити зад профсъюза „Солидарност“. Възнамерявали да промушат с кинжал стомаха на Мечката [Русия] и чрез сгромолясването на комунизма в Полша да постигнат разпадането на световният комунизъм. И двамата ръководители знаели, че комунизмът пречи на глобалното господство. Затова обединили силите си. Чуйте, как този нов съюз е описан от Ричард Алън, първият съветник на Роналд Рейган по въпросите на националната сигурност: „Това бе един от най-големите тайни съюзи на всички времена“ (с. 28).
О, не господин Алън, съвсем не е бил таен! 1900 години по-рано Бог изпрати апокалиптично пророчество предсказващо, че тези две сили ще се съюзят в свещен съюз – точно според заглавието, избрано от редакторите на „Тайм“ за публикуване на проучвателния им доклад. Алън, който е католик, описва връзката между папата и президента: „Съюз между духовни възгледи единство по проблемите на Съветската империя: тези отношения ще вземат връх в Божествения план“ (с. 30).
Ще вземат връх в Божествения план? По добре би било да се каже: „Ще вземат връх в Божественото пророчество!“ Виждаме един „свещен съюз“, който води до оформяне на историята и написване на нови и невероятни заглавия по вестниците. „Стъпка по стъпка и съвсем неохотно руснаците и комунистическото правителство на Полша се поддадоха на моралния, икономически и политически натиск оказан от папата и президента“ (с. 35). Морален, икономически и политически натиск оказван от тези две световни свръхсили? Защо ни звучи така, сякаш четем Откр. 13 гл.? Престижното международно списание го нарича „свещен съюз“! Кой би могъл да се изненада? Това, на което сме свидетели днес чрез наскоро разкритата десетгодишна тайна (което неизбежно кара човек да се чуди, какво друго да се прави в момента, за което ще научим в бъдеще), е изумително развитие на онова, за което Исус чрез Йоан предсказа, че ще бъде знамение за близкия край.

Отново змеят
Но все пак в 16 гл. се казва, че ще има тройна конфедерация, а не просто двоен свещен съюз. И така ето го третият партньор – долният свят, черната област на демоничния змей.
Нова епоха (Ню Ейдж)? Не, много, много стара епоха, вековна измама наречена спиритизъм. Езическите култури са изпълнени с демонични влияния, но уви, дори християнската култура в края на времето ще бъде не по-малко обзета от демони. Чрез третия партньор царете на света, великите човешки култури, ще бъдат най-после обединени.
След като започнах да пиша тази книга, получих много интересен доклад от Чарлз Стоукс, един от професорите по икономика в университета „Андрюс“. Той ми напомня, че и източната част от планетата трябва да се вмести някъде в Апокалипсиса. Америка и Рим не са единствените бойни полета за последната атака на змея. Източните религии трябва да намерят мястото си в апокалиптичния сценарий. Разбира се, той е прав. Ето къде е това някъде. Новата епоха (Ню ейдж) на древния източен мистицизъм, анимизъм и спиритизъм. Тук ще се осъществи този троен съюз. Накрая както езичеството, така и християнството биват пленени от змея на демонизма. „И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; защото те са бесовски духове, които вършат знамения отиват при царете на цялата вселена да ги съберат за война във великия ден на всемогъщия Бог“ (Откр. 16:13,14).
Християнството пленено от демонизма? Невъзможно! – казвате вие. Прочете внимателно все по-очевидните доказателства.

Понтифекс максимус
За начало – малко история. В ранния период на западна цивилизация първосвещеникът на езическия култ приел титла, станала символ на връзката му с боговете. Титлата е съвсем проста и значението и е „Най-великият строител на мостове“. На латински „най-велик“ е maximus. „Мост“ е pons, а „строител“ идва от factio, което означава „правя“. „Най-великият строител на мостове“ – на латински Pontifex Maximus.
През 375 г.сл.Хр. християнският император Грациан се възкачил на трона на Римската империя и се отказал от езическите одежди и титли, използвани от римските императори като ръководители на езическият култ на империята. Но макар че императора се отказал от титлата, епископът на Рим я приел като символ на духовна власт и успешно изместил езическият първосвещеник превръщайки се в нов строител на мостове. Така езическата титла дошла от долния свят – Най-великият строител на мостове (Pontifex Maximus) – все още се носи от римския епископ. И наистина тази апокалиптична сила се оказа строител на мостове!

Странни появявания
Елате с мен в един претъпкан селски параклис. Часът е 17.40, мястото – Меджугорйе, Югославия. Това, което ще видите, се случва всеки ден от 24 юни 1981 г. досега. Всички очи са вперени в две млади жени коленичили в нишата за хора. Те гледат втренчено бялата стена, устните им шепнат тиха молитва. Накрая се изправят и съобщават „нова вест от Божията майка, която апелира за по-голямо посвещение към нейния Син и за по-силен стремеж за мир, молитви и покаяние“ (сп. „Ю ес нюз енд уърлд рипорт“, 12 март 1990 г., с. 67).
Какво се е появило? Кое е това нещо, което успя да привлече 11 милиона поклонници (много от тях от САЩ, Канада и Австралия) в малкото забутано селце в Югославия? Сега наричат явлението „появяване на Дева Мария“. Двете жени вярват, че Мария, майката на Христос, им се явява всеки ден по едно и също време на това място носейки вест за света. Отец Джузепе Бесути, професор в Римския понтифски институт „Дева Мария“, казва, че църквата не може да си позволи просто да пренебрегне появяванията. Все пак, казва той, „самата църква се основава на едно появяване – това на възкръсналия Христос“ (пак там).
Ватикана признава, че през последните години има „удивително увеличаване“ на твърденията за странни явявания, видения и вести свързани с Дева Мария. Френският теолог Рене Лорентин, широко познат като експерт по въпросите свързани с Мария, твърди че има повече от двеста такива явления от 1930 г. насам. (Интересно е, че те започват в годината след зарастване на раната от 1929 г.).
Какво става? Лубок, щата Тексас; Амбридж, щата Пенсилвания; Лурд, Франция; Фатима, Португалия; Гваделупа, Мексико. Но трябва ли да се учудваме? Не, защото голямата лъжа на Луцифер в Едем бе: „Никак няма да умрете“ (Бит. 3:4). Не умирате, когато умирате, казва той: отивате на небето или в пъкъла, или в чистилището, но не спите, така както Библията казва. Това е основната лъжа на Луцифер. Безсмъртието на човешката душа няма ни най-малко потвърждение в цялото Свещено писание. Просто е лъжа. И Луцифер го знае. За „душа“ и „дух“ на човешките същества се говори повече от 1700 пъти в Библията, но никъде не се казва, че са безсмъртни и вечни. Всъщност в Библията ясно се казва, че само Бог е безсмъртен (1 Тимотей 6:14-16). Духът който се връща при Бога след смъртта, не е съзнателна единица, а дъх на живот (Екл. 12:7; Бит. 2:7). Думите „дъх“, „лъх“ и „дъх“ в английските преводи идват от едни и същи еврейски и гръцки думи.
В Библията се казва, че мъртвите не могат да си спомнят или да благодарят (Пс. 6:5), не могат да славят Бога (Пс. 115:17; Исая 38:18), не могат да мислят (Пс. 146:3,4), не могат да действат (Екл. 9:5,6,10). Те обитават в гроба, а не на небето (Деяния 2:29,34). Исус нарича смъртта сън подобно на други библейски пророци на повече от 70 места в библията (виж Йоан 11:11-14).
В светлината на тези неопровержими доказателства ще направим добре да се вслушаме в апокалиптичното пророчество: „Те са бесовски духове, които, като вършат знамения…“ (Откр. 16:14). Днес в света има една явна сила, която наистина е най-големият строител на мостове на всички времена между подземния свят и християнската църква. Затова не е случайно, че съвременният свят преживява мощен бараж от явявания на Мария – призрачни явления на Исусовата майка – която продължава да изпраща вести на нашата планета. Но в светлината на огромните вестникарски заглавия трябва да се запитаме, от къде идват тези вести. Ако Библията говори истината учейки, че при смъртта заспиваме в очакване на възкресението, тогава и самата Мария трябва да бъде възкресена. В такъв случай от къде идват тези вести? Не идват ли от някой, чиято основна страст от самото начало е да вкара цялата планета в обречения си бастион? Размислете за основната статия на сп. „Тайм“ от 30 декември 1991 г.: „Мария: слугиня или феминистка?“ (Между впрочем, ако забелязвате „Тайм“ има много силни прокатолически позиции. Сигурно си спомняте, че основателят му Хенри Люс се ожени за Клер Буут, писателка и политик, която след брака си премина в лоното на католицизма. В редакторската си политика това списание продължава да отразява възгледите на съвременния американски католицизъм.) Прочетете няколко реда от статията и помислете за тяхното значение:
„Когато през 1958 г. стана епископ, Йоан Павел си постави златна буква М на герба и избра латинското мото Totus tuus (само на тебе) – имайки предвид Мария, а не Христос. След като получи пръстена на св. Петър, Йоан Павел направи обединяваща сила на Мария основно оръжие в папския си арсенал. Почти безброй параклиси на Мария по цял свят и призовава помощта на мадоната в почти всяка своя проповед или молитва. Твърдо вярва, че личното и застъпничество е спасило живота му при атентата на площад „Св. Петър“ в Рим през 1981 г. Опитът за убийство бе направен на 13 май – годишнината от първото появяване на Дева Мария във Фатима [през 1917 г. Мария се явила на три португалски деца и това събитие все още привлича по около 4.5 милиона поклонници годишно от цял свят].
Нещо повече, Йоан Павел е твърдо убеден, както и много други вярващи, че Мария е сразила комунизма в Европа. Вярата му се основава на известното пророчество на Мария във Фатима през 1917 г.. Според сестра Лучия, едно от децата, които твърдели, че са я видели, Девата предсказала възникването на съветския тоталитаризъм. В едно от следващите видения наредила на папата и на епископите да посветят Русия на безгрешното й сърце, за да може да сложи край на комунизма.
Според Лучия папските опити да осъществят това посвещение пропаднали през 1942, 1952 и 1982 г. Накрая през 1984 г. Йоан Павел изпълнил точно указанията на Мария и на следващата година идването на власт на Михаил Горбачов довело до сгромолясването на Съветския съюз. Отец Робърт Фокс от светилището „Фатима“ в гр. Александрия, щата Южна Дакота казва, че „светът някога ще признае, че разгромът на комунизма дойде в резултат на застъпничеството на Исусовата майка“ (с. 64).
Прибавете към всичко това твърдението на Малакай Мартин, че докато се възстановявал след опита за убийство, Йоан Павел II преживял „получаване на лична вест от Небето“. „С тази нагласа за молитва и пълно упование в Мария папа Йоан Павел е получил, доколкото се знае в обществото, свръхестествено видение за бъдещите неща. Няма съмнение, че наистина е получил такова видение“ („Ключовете на кръвта“, с. 48,627).

Нов дух?
Духове и странни появявания в сърцето на Рим. Имали някакво значение дали са в сърцето на Съединените щати? Просто попитайте Холивуд, който само през 1991 г. произведе една дузина филми за живот след смъртта, включително и „Призрак“, донесъл 500 милиона долара чиста печалба.
Журналист нарече новото увлечение на Холивуд „некрофилски романс“. Любовници, които не умират – просто продължават да се реят из въздуха! Забавно, забавно, ах колко интригуващо! Чудесно направено, особено ако сте змей, който е изпратил демоничните си духове да мамят целия свят и да го накарат да повярва, че когато умирате, всъщност не умирате.
Чуйте Лари Гордан, изпълнителен директор на филмовата компания „Ларго ентъртейнмънт“: „Всички искаме да повярваме, че смъртта не е чак толкова лоша“ (сп. „Тайм“, 3 юни 1991 г.). Точно това изсъска змията в Едем! Друг журналист заяви следното: „Скелетът с коса и адски огън са само умело заменени от блажена смърт под формата на прераждане. На смъртта се гледа като на преходно състояние, в най-лошия случай – преместване в нова махала“ (пак там). Какво пише в Апокалипсиса? „Те са бесовски духове, които вършат знамения.“
Да, страхувам се, че американският протестантизъм върви по същия безгрижен път.
По време на изследванията ми за получаване на докторска степен посещавах една семинария на Западния бряг. Веднъж ме поканиха да присъствам на семинар наречен „Знамения и чудеса“. Водещият е известен харизматичен пастор и проповедник. Целта бе да се насърчат свръхестествените чудеса в районите на пасторите присъстващи на курса и по този начин се увеличават църковните им членове. Когато семинарът завърши късно вечерта, пасторът-професор започна да демонстрира свръхестествените си дарби. Назова болестите, които бе видял и присъстващите започнаха да се молят за хората, вдигнали ръце и заявили: „Да, аз съм този с болката в гърба“ или „Да, на мен ми е болен стомахът“, или „Да, аз съм този, който току-що ви беше показан и имам същото заболяване.“ Реални знамения и чудеса! Сега в страната ни това е истинска телевизионна индустрия за евангелските християни носеща приходи от милиарди долари. Пат Робъртсън може по телевизионните камери да прогони с молитва ураган от крайбрежието на Каролина. Свръхестествени изцерители с вяра могат да лекуват пред очите ви.
Макар че скептичните журналисти се опитват да изкарат на бял свят измамите, неоспорим факт е, че чрез вълната на харизматичното петдесетничеството американците биват подхлъзвани към отчаяната фалшификация, състояща се от чудеса, езици и други свръхестествени прояви. Подобно на появяванията на Мария тези прояви много фино и умело подготвят хората за последната заблуда, която Луцифер е приготвил за планетата (и която съм длъжен да споделя с вас в следващата глава).
Протестантизъм, католицизъм и спиритизъм? Само допреди няколко месеца кой би повярвал, че е възможен такъв тих и таен съюз? Но всеки ден пресата регистрира глобално разрастване на явяванията. Окултизмът с привлекателния си фронт „Ню ейдж“ – с главна жрица Шърли Маклейн – вече сложи ръка на развлекателната индустрия (телевизия и театър), включително и почитаните някога продукции „Уолт Дисни“. (Един бърз преглед на последните филми на „Дисни“ ще ви учуди с не скритата си мания по свръхестественото и окултното.)
А какво да кажем за предизвикващите одобрение и вече намерили постоянно място колонки за хороскопи в най-големите вестници на Съединените щети? Очевидно тези хороскопи спечелиха за привърженици дори президента и първата дама на Америка. Официалната програма на Роналд Рейган чрез астролозите бе внимателно съгласувана с планетите и звездите! Какво да кажем за дяволското промиване на мозъци чрез сензационни предсказания на супермаркетни екстрасенси чиито писания са залели всички бакалии на страната? Не ни ли подготвят за нещо по-специално? Не можем да не стигнем до заключението, че някой много майсторски повежда тъмна стратегия, за да вкара в капан цялата цивилизация – християни и езичници, Запад и Изток, Първи свят и Трети свят, образовани и неуки, богати и бедни. Блестяща, но жестока стратегия. Ново триединство за последната коалиция. В Апокалипсиса се заявява, че тези доказателства са непогрешимо знамение за предстоящия край. Прочетете следното изказване:
„Когато протестантизмът протегне ръка през пропастта, за да хване десницата на римската власт, когато протегне ръка над бездната, за да хване ръката на спиритизма, когато под влиянието на този троен съюз страната ни отхвърли всеки принципна конституцията като протестантско и републиканско правителство…, тогава ще знаем, че е дошло времето на чудотворните действия на Сатана и че краят е наближил“ („Свидетелства към църквата“, т. 5).

Стратегия за оцеляване
Две важни статии за два месеца плюс спиращ дъха текст от Апокалипсиса – всичко това ни казва следното: Краят е много по-близо, от колкото мислим. Изплашени ли сте, страхувате ли се? Няма смисъл, защото открих начин да оцелеем въпреки бяса на демоничните сили.
Йоан видя оцелелите и чу тайната им: „Тогава един от старците проговори, като ми каза: ‘Тия, облечени в бели дрехи, кои са и от къде са дошли?’ И рекох му: ‘Господине мой, ти знаеш.’ А той ми каза: ‘Това са ония, които идат от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето'“ (Откр. 7:13,14).
Става въпрос за хора, които са се научили всеки ден и с упоритост да набират номер 911, за да се свържат с Христос от Голгота. Всъщност желанието им да живеят за Него е толкова силно, че за тях се казва, че са очистили живота си в животодаващата кръв на Агнето.
Не е ли дошло време за последното „интензифициране“ във вашия и в моя живот? Времето за запълване на дните и живота ни в одеждата на живото, динамичното приятелство с Господа от Голгота, с небесното Агне – Този, Който ни е научил да се молим: „Отче, Който си на небето… избави ни от лукавия!“ Никое демонично триединство няма да може да ни грабне от Този, Който е нашата вечност!
И така, какво чакаме? Колко по-силна трябва да стане коалицията на Луцифер, за да потърсим „интензификация“ на връзката ни с Исус? Не ви ли минава мисълта, че ако чакаме още, ще стане прекалено късно?
„До ангела на лаодикийската църква пиши: ‘Това казва Амин, верният и истински свидетел, начинателят на всичко, което Бог е създал.
Зная делата ти, че не си студен, нито топъл. Дано да беше ти студен или топъл. Така, понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си. Понеже казваш: Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо, а не знаеш, че ти си окаяният, нещастен, сиромах, сляп и гол, то съветвам те да купиш от Мене злато, пречистено с огън, за да се обогатиш, и бели дрехи, за да се облечеш, та да се не яви срамотата на твоята голота, и колурий, за да помажеш очите си, та да виждаш. Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш. Ето, стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него и той с Мене. На този, който победи, ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.’ Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите“ (Откр. 3:14-22).