Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

НАЙ-ВЕЛИКИЯТ БОЖИ ДАР ЗА ЧОВЕКА – ЧАСТ 1 – ДЪРВОДЕЛЕЦЪТ (НОВ ПОГЛЕД КЪМ ИСУС) – КЕНЕТ ДЖ. ХОЛАНД

Комикът и режисьорът Уди Алън веднъж в интервю бил запитан: “Не сте ли щастлив, че чрез Вашите постижения сте придобили безсмъртие?” Алън навъсено отговорил: “Кой го е грижа за придобиването на безсмъртие чрез постижения? Интересувам се повече, как мога да получа безсмъртие без да умирам.” Минаването на годините събужда в сърцата на всички нас един вик за неизменност. На шестдесет и седмия си рожден ден Били Греъм каза: “Никога не съм си давал сметка, че животът е толкова кратък.” Всеки, който е достигнал петдесетте си години, ще Ви каже същото: “Търся условие за съществувание, което да не подлежи на промяна, приятелства, които времето да не може да повреди и дом, където смъртта да не може да нахлуе. Джон Байл в своята книга „И ВЕЧНИЯ ЖИВОТ“ казва: „В същност не краткостта на живота ни притеснява – притеснява ни неговата временност, не факта, че той свършва толкова скоро, но самият край: и още по-дълбоко фактът, че дори когато той трае, не е направен от нищо друго, освен от краища, от срещи и раздели, от спомени и копнежи и едното следва другото.“ Настоящият свят наистина е временен. Това не е реалният свят. Тук на всичко настъпва край. Идва времето, когато Великият цигулар Ол’ Опри ще изсвири последния си тон, играчът на бейзбол ще удари последната си топка, а актрисата от Бродуей ще излезе за последен път на сцената.
Това е лошата новина. Добрата новина е, че Бог е предвидил решение на проблема за нетрайността. Решението намираме в Йоан 3:16: „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“ Исус Христос е най-великият Божи дар за човека! Нещо повече, Бог приготвя за нас ново небе и нова земя. Исус казва: „Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето Съм Аз, да бъдете и вие“ (Йоан 14:1-3). Мексин Доуд Дженсън пише: „Аз съм мечтател. Нещо ме кара да съм сигурен, че в небето Бог ще има някакво малко място, което ще мирише като деня за печене в моето детство.“ Сигурен съм, че в небето ще се долавя ароматът на цветята. Ако това е едно от нашите благословения тук – едно от добрите неща в живота – тогава защото не и във вечността?“ Когато за първи път чух ораторията на Хендел, сърцето ми бе затрогнато и сълзи потекоха по бузите ми. Но това беше само един ромон на чувствата в сравнение с пеенето на последната част на Бетховеновата девета симфония под диригенството на Фриц Райнер.“ Когато наближихме края, под негово ръководство всеки струнен инструмент, всеки цимвал, всеки тромпет от великия Чикагски Симфоничен Оркестър, всеки глас в Шведския Хоров Клуб се движеха с пълна скорост и потресаваща сила.“ Внезапно – всичко свърши.“ По гърба ми продължаваха да лазят тръпки. Горещите сълзи бликаха от очите ми…“
Радвам се, че Бог е планирал вечността за нас. Цялото това време ще бъде заето – да се чуе всичко, да се обясни всичко, да се помирише, почувства и усети небето такова, каквото е.“ Божието ново небе и нова земя ще бъдат постоянни.

„А Детенцето растеше, крепнеше и се изпълваше с мъдрост; и Божията благодат бе на Него“ (Лука 2:40).