Търсене по ключови думи в книги от библиотеката

Обаянието на суеверието – 3.2. Тълкуване на знаци, на линиите по ръцете, избиране на подходящ ден – Курт Хазел

Тълкуване на признаци
В областта на предсказванията е и тълкуването на признаци. Какво да разбираме под това? Ето няколко примера:
Преобърнатата солница означава кавга.
Ако падналата ножица или игла се забият и са изправени, означава нещастие. Ако те сърби главата, дясната ръка или носа, ще чуеш новина.
Три пъти да изкажеш едно желание в църква.
Да направиш три кръста над входната врата или над прозореца.

Знаци за нещастие
Да считаш числото 13 като число на нещастието. Да облечеш без да искаш дреха наопаки носи нещастие.

Избиране на ден
В определени дни, при новолуние, да не сее и пресажда, да не се пътува, да не сключва брак.
Между Рождество Христово и Нова година да не се суши пране на тавана.

Опасна зависимост
Това изброяване може да продължи дълго. Широко разпространено е тълкуването на признаци. Съзнателно или не ние придаваме на някои неща определено значение. По този начин изпадаме в опасна зависимост. По принцип тълкуването на признаци има голямо значение за нас, дори по-голямо от факта, че над нашия живот бди един жив Бог.
Исус не само държи здраво в ръцете Си историята на нашия свят, но Той е и Господар на живота ни. Можем да бъдем спокойни, когато се доверяваме на Всемогъщия и любящ Бог. Той познава всяка наша нужда. Всички копнеем за увереността, че Бог се грижи правилно за нас.

Най-доброто решение е да се уповаваме на Бога
Бог знае всичко, което става в нашия живот. Той допуска това, което е от най-голяма полза за нас. Той желае да ни дари Своята помощ и покровителство. Апостол Павел твърди в Римл. 8:28: „Но знаем, че всичко съдейства за добро на тия, които любят Бога“.
Следователно, трябва ли да се обръща внимание на някакво си тълкуване на признаци? Желаем ли да направим живота си зависим от признаци и окултни действия? Несъмнено най-доброто решение е, когато оставим Бог да ни ръководи и закриля, за да не грешим заради предсказания, за които заплащаме в живота си със съответна цена – сполетелите ни нещастия.

Тълкуване на линиите по ръцете
Тълкуването на линиите по ръцете е гадаене. Мнозина смятат това за безобидно. На много панаири, срещу заплащане, се предсказва бъдещето по ръцете. Защо не? Нали е забавно! И Сатана пак ще потърси сметка за моето любопитство и за дадената от него „помощ“.

Невъзможно е да се забрави
С тези начини за гадаене на бъдещето – предсказания, гледане на карти, тълкуване на линиите по ръцете и други подобни – не можем да бъдем щастливи.
Странното е, че не забравяме предсказанията. Дали сме ги смятали за детска глупост, или сме действали от любопитство, или пък е станало от желание да прекараме приятно времето си, непрекъснато си ги спомняме.

Маймуната с червено лице
В Индия живял един факир. Веднъж отишъл в едно село и обяснил, че иска да покаже как се прави злато. Малко след това голяма тълпа от любопитници с изострено внимание наблюдавала как той наливал вода в един голям казан, после прибавил малко боя и непрекъснато бъркал течността, като си мърморел някакви заклинания. В момента, когато вниманието на зрителите било отвлечено, незабелязано пуснал във водата няколко парченца злато. Продължил още малко да бърка и накрая източил водата. На дъното на казана се намирали парчетата от обещаното злато. Жителите на селото останали смаяни от изненадата. Сарафът предложил за рецептата 500 рупии. „Но – обяснил факирът, – когато разбъркваш, не трябва да мислиш за маймуната с червеното лице. Ако мислиш за нея, никога няма да получиш злато.“ Сарафът обещал, че ще забрави маймуната с червеното лице. Но колкото и да се опитвал, тя не изчезвала от съзнанието му. Така условието не се изпълнило и получаването на злато също било неуспешно.
Драги читателю, така ще стане и с теб, ако се опиташ да забравиш предсказанията за бъдещето. Защо искаш да се обременяваш със предсказания за бъдещето, дадени чрез гадаене и други окултни дейности? Така никога няма да си щастлив. Цената, която ще заплатиш за „знанията си за бъдещето“, е висока.